WA verzekering persoon

Je bent natuurlijk niet alleen aansprakelijk voor schade die je met een voertuig veroorzaakt wanneer je deelneemt aan het verkeer. Er zijn talloze, vaak alledaagse situaties te bedenken waar je door jouw handelen schade berokkent aan een ander. Dat kan schade zijn aan objecten maar ook aan mensen. Ongelukken zitten vaak in een klein hoekje en gelukkig zijn de meeste ongelukjes (en daarmee de schade) van kleine aard. Misschien kies je er dan voor om de schade rechtstreeks te compenseren aan het slachtoffer, zonder tussenkomst van een aansprakelijkheidsverzekeraar. Maar als je een WA verzekering persoon hebt, vergoed je verzekeraar de schade. Het is daarom verstandig om op WAverzekering.nl direct tientallen WA-aansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken.

Wanneer door jouw toedoen iemand een vlek in zijn kleding krijgt en het kledingstuk professioneel gereinigd dient te worden, bied je misschien direct aan om de stoomkosten cash te vergoeden. Dat is meestal het geval wanneer het bij een bekende gebeurt. Je stoot bijvoorbeeld tijdens een borrel een glas wijn omver of je kind stapt ergens met bemodderde voeten op een fonkelnieuw tapijt. Hoe dan ook, een vervelende situatie. Maar ook voor dergelijk kleine gevallen kun je een WA verzekering persoon afsluiten.

WA verzekering persoon: een verstandige keuze?

Je vraagt je misschien af of een WA verzekering persoon wel geschikt is voor jou en of je er überhaupt één nodig hebt. De WA-verzekering persoon, ook wel aansprakelijkheidsverzekering genoemd, is immers niet bij de wet verplicht. Toch is het een verstandige keuze om wel een WA verzekering persoon af te sluiten. Kleine ongelukken hebben vaak als resultaat kleine schade. Maar wat doe je als de schade flink in de papieren loopt? De schade wanneer door jouw toedoen of nalatig handelen iemand gewond raakt, er kortsluiting en vervolgens brand ontstaat is niet te overzien. Dit kan je zelfs aan de financiële afgrond helpen want de wet stelt nu eenmaal dat je verantwoordelijk bent voor schade, hoe klein of groot die ook is. Verantwoordelijk? Dat betekent betalen.

Een WA verzekering persoon heb je al voor een paar euro per maand. De bescheiden kosten wegen dus zeker op tegen het grote risico dat je loopt als je geen WA verzekering persoon hebt. Dan dien je immers alle schade uit eigen zak te betalen. We raden je dus aan niet te besparen op een WA verzekering persoon, ondanks dat je niet verplicht bent er één af te sluiten.

  • Een WA verzekering persoon beschermt je tegen onverwacht hoge kosten wanneer je (niet met opzet!) schade veroorzaakt aan andermans bezit of persoon. Ook je kinderen en huisdieren vallen wettelijk gezien onder jouw verantwoordelijkheid en een WA-verzekering persoon beschermt je ook indien één van je kinderen of je huisdieren schade veroorzaken.
  • Schade die je zonder WA verzekering persoon veroorzaakt, kan in extreme gevallen leiden tot schadeclaims van miljoenen euro’s. Het is dus absoluut een verstandige keuze om een WA-verzekering persoon af te sluiten, zelfs als je van nature een voorzichtig persoon bent en geen risicofactoren in je leven hebt zoals kinderen of huisdieren. Een WA-verzekering persoon geeft je voor enkele euro’s per maand een hoop gemoedsrust.
Is een WA verzekering persoon verplicht?

Nee, het afsluiten van een WA verzekering persoon is niet verplicht. Het is wel uitermate verstandig om deze verzekering af te sluiten. Met deze verzekering ben je namelijk verzekerd als jij per ongeluk schade bij iemand anders aanricht. Dit kan gaan om bijvoorbeeld het vervuilen van tapijt of kleding, waarmee slechts het topje van de ijsberg benoemd is.

Welke WA verzekering is dan wel verplicht?

In tegenstelling tot de WA verzekering persoon is de WA-verzekering voor auto’s wel verplicht. De WA-verzekering geldt als de goedkoopste autoverzekering. Je zou ook kunnen overwegen om een WA+ of een Allrisk verzekering af te sluiten. Deze laatste verzekering is de meest uitgebreide en meteen ook de meest kostbare autoverzekering.

Hoe vind je precies die verzekering die bij jou past?

Ben je op zoek naar de voor jou beste WA-verzekering? Lees je dan in eerste instantie goed in over deze verzekering. Vervolgens is het zeer verstandig om de verschillende verzekeringen en verzekeraars goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk kies je de voor jou beste verzekering.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo