WA verzekering Mazda

Goedkope Mazda WA verzekering
Goedkope Mazda WA verzekering

Wil jij de beste en voordeligste WA verzekering Mazda afsluiten? Vergelijk dan snel en gemakkelijk verschillende verzekeringen:

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Op WAverzekering.nl helpen wij je de WA autoverzekering te vinden, die perfect bij je past. Ook als je al een WA verzekering hebt, is vergelijken de moeite waard. Wie weet betaal je bij een andere verzekeraar veel minder premie. Zo kun je door een simpele vergelijking vele euro’s besparen. 

Over Mazda

De naam Mazda betekent letterlijk ‘wijze heer’ en komt van de zonnegod. Tegelijk komt de naam Jujiro Matsuda erin terug. Hij startte het bedrijf in 1920. Het heette toen nog Toyo Cork Kogyo. Het bedrijf maakte eerst werktuigmachines. Pas in 1931 werd de eerste Maxda auto geproduceerd. Naast personenauto’s ging Mazda ook sportwagens maken. Het bedrijf werkt nauw samen met Ford.

Welke Mazda modellen zijn er?

Mazda heeft door de jaren heen verschillende modellen op de markt gebracht. We geven je een overzicht van de meest bekende en meest populaire Mazda’s.

Mazda 2
Mazda 3
Mazda 6
Mazda 6 sportbreak
Mazda CX-3
Mazda C-30
Mazda CX-5
Mazda MX-30
Mazda MX-5
Mazda MX-5 RF

Waarom een WA autoverzekering voor je Mazda afsluiten?

In Nederland is het verplicht om je auto WA te verzekeren. Daarom is het nodig om een WA autoverzekering voor je Mazda af te sluiten. Deze verzekering vergoedt schade die jij bij anderen veroorzaakt. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk. Een basis WA verzekering auto dekt alleen de schade van de tegenpartij. Wil je je beter verzekeren? Dan kun je kiezen voor een WA+ of WA beperkt casco verzekering. Die vergoedt ook ruitschade en inbraakschade aan je eigen auto. Voor de meest complete dekking kies je een allrisk verzekering. Die dekt de schade aan jouw auto en de schade van de tegenpartij.

Hoe hoog is de premie van een WA verzekering?

De premie van een WA verzekering voor je Mazda wordt bepaald door de dekking. Een basis WA verzekering is dan ook goedkoper dan een WA+ of allrisk verzekering. Ook je schadevrije jaren tellen mee. Hoe langer je schadevrij hebt gereden, hoe meer korting je krijgt op de premie. Kun jij een hoger eigen risico nemen? Dan valt je premie lager uit. Je kunt trouwens gemakkelijk besparen op je WA autoverzekering. Dat doe je door de premie voor een heel jaar ineens te betalen. De meeste verzekeraars geven je dan een flinke korting.

Welke dekking kun je het beste kiezen?

De dekking die je kiest, heeft onder andere met de leeftijd van je auto te maken. Een nieuwe auto heeft een hogere waarde dan een oudere auto. Is jouw Mazda jonger dan 6 jaar? Dan kun je het beste kiezen voor een allriskverzekering. Dat geldt niet als je Mazda ouder dan 10 jaar is. De auto is dan veel minder waard. Een basis WA autoverzekering is dan ook meestal voldoende. Ga altijd uit van je persoonlijke situatie. Je kunt ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittenden verzekering. Wil je rechtsbijstand bijverzekeren? Check dan eerst even of je geen losse verzekering voor rechtshulp hebt.

Hoe sluit je een WA verzekering voor je Mazda af?

Op WAverzekering.nl vind jij snel de voordeligste WA verzekering voor je Mazda. Daarvoor hoef je alleen maar een paar gegevens in te vullen. Heb je jouw ideale verzekering gevonden? Dan klik je meteen door naar de site van de verzekeraar. Zo kun je vandaag nog een goedkope WA autoverzekering afsluiten en ga je goed verzekerd op pad.

Wat is de beste WA autoverzekering voor jouw Mazda?

Ook als je Mazda rijdt is een WA autoverzekering afsluiten verplicht. Welke verzekering bij jouw Mazda past, is afhankelijk van verschillende factoren als de leeftijd van de Mazda en het aantal kilometers dat je per jaar rijdt.

Welke drie WA verzekeringen zijn er voor de Mazda?

Je kunt als Mazda rijder kiezen voor de goedkoopste WA verzekering, de iets duurdere WA Beperkt Casco verzekering en de WA Volledig Casco verzekering. Deze laatste verzekering is de meest uitgebreide verzekering, en dus meteen ook de duurste verzekering. In ons land is de WA verzekering minimaal verplicht.

Hoe vind je de beste verzekering voor jouw Mazda?

Je vindt de verzekering met de beste dekking en de laagste premie voor jouw Mazda hier op waverzekering.nl. Door de verzekeraars hier met elkaar te vergelijken, kom je als vanzelf bij de voor jou meest geschikte WA autoverzekering.


Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo