WAM verzekering

WAM-autoverzekering staat gelijk aan de WA-verzekering. Het is dus de basisdekking die wettelijk verplicht is in Nederland. De WAM-verzekering is niet alleen verplicht wanneer je autorijdt maar ook indien je in het bezit bent van een motor, scooter, bromfiets of snorfiets. Op WAverzekering.nl lees je daarom meer informatie over de WAM-verzekering. Schades die je zonder opzet veroorzaakt (en waaraan jij dus volgens de geldende regels schuld hebt) zijn dan gedekt. De overheid houdt via het register van het RDW bij welke voertuigen verzekerd en onverzekerd zijn. Je moet na aanschaf van een auto dus direct een WA-autoverzekering aanvragen. Als je dit niet doet, rijd je onverzekerd rond en kan je dit een forse boete opleveren. En dat niet alleen; je bent zelf volledig aansprakelijk mocht je tijdens die korte onverzekerde periode schade veroorzaken

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971
  • Sluit een WAM-verzekering af zodra je een auto aanschaft. Doe dit niet pas thuis maar direct zodra (of zelfs vlak voor) je het voertuig op je naam laat overschrijven. Zo bestaat er geen misverstand over of je auto correct WA-verzekerd is.
  • De WAM-verzekering auto biedt wettelijk gezien bescherming tegen aansprakelijkheid tot en met €2.500.000. Dit bedrag is tevens wettelijk vastgesteld. Alles wat de verzekeraar daarboven uitkeert is dus bovenwettelijk en mooi meegenomen. Wellicht een extra criterium voor het maken van je keuze.

Hoe sluit je een WAM-verzekering af?

Wanneer je weet welk type auto je gaat aanschaffen kun je eenvoudig via deze website en via de websites van de verzekeraars WAM-verzekering gaan vergelijken. Let daarbij goed op de polisvoorwaarden en vraag jezelf af of je alleen WAM-dekking wilt of dat je je auto aanvullend wilt verzekeren. Het is daarbij belangrijk om te letten op de leeftijd en de staat van de auto. Zorg dat je niet over- of onderverzekerd bent. Bij onderverzekering kun je alsnog voor hoge kosten komen te staan wanneer er schade ontstaat aan je auto die je niet zelf hebt veroorzaakt. Bij oververzekering betaal je maandelijks een relatief gezien te hoge premie voor je auto die misschien al lang niet meer waard is wat hij ooit waard was. Kortom, neem dit mee in je overwegingen bij het afsluiten van een WAM-verzekering.

Wat is eigenlijk een WAM-verzekering?

De WAM verzekering is hetzelfde als de WA-verzekering, de basisverzekering die minimaal verplicht is in ons land. De WAM verzekering is niet alleen verplicht voor automobilisten, moot ook als je een motor, scooter, brom- of snorfiets hebt.

Hoe en wanneer sluit je een WAM verzekering voor je auto?

Je sluit nadat je de verzekeraars vergeleken hebt de WAM verzekering af. Doorgaans doe je dat nadat je de auto op je naam hebt gezet. Doe dat wel meteen, want wanneer je gebruik maakt van de openbare weg, ben je verplicht om verzekerd te zijn. Ben je niet verzekerd, dan kun je zomaar een bon krijgen van 380 euro.

Hoe kan waverzekering.nl je helpen?

Op deze website kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op basis van die vergelijking kun je de verzekering met de voor jou beste dekking en de meest gunstige voorwaarden afsluiten.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo