WA verzekering Opel

Goedkoopste WA verzekering Opel
Goedkoopste WA verzekering voor een Opel

Ben jij benieuwd wat de beste en goedkoopste WA verzekering Opel is? Op WAverzekering.nl vergelijk je snel en gemakkelijk verschillende verzekeringen met elkaar:

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Wij geven je een overzicht van de verzekeringen die het beste bij jou passen. Zo kun jij eenvoudig de juiste verzekering vinden. Bovendien weet je zo zeker dat je nooit teveel premie betaalt. Wij helpen je graag bij het vinden van de meest geschikte WA autoverzekering voor jouw Opel.

Over Opel

Het Duitse merk Opel komt van Opel Automobile GmbH. Het bedrijf heeft een lange geschiedenis. De oprichting vond namelijk al in 1862 plaats. Toch duurde het nog ruim dertig jaar voor de eerste auto werd gemaakt. Dat gebeurde in 1899. Opel heeft tien fabrieken in Europa, die ieder jaar zo’n 1 miljoen auto’s produceren. Opel hoort dan ook bij de grootste autoproducenten van Europa. In Engeland wordt Opel trouwens Vauxhal genoemd.

Welke Opel modellen zijn er op de markt?

Opel is een veel verkocht automerk, dat door de jaren heen veel verschillende modellen heeft gemaakt. De meest verkochte en meest populaire Opel modellen zijn:

Opel Adam
Opel Ampera
Opel Astra
Opel Corsa
Opel Crossland X
Opel Insignia
Opel Meriva
Opel Mokka
Opel Vectra
Opel Vivaro
Opel Zafira

Waarom moet ik een WA autoverzekering voor mijn Opel afsluiten?

In Nederland is een WA verzekering Opel verplicht. Een WA verzekering vergoedt de schade die jij bij anderen veroorzaakt. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk  bij een WA autoverzekering. De meest standaard verzekering is de gewone WA verzekering auto. Die doet wat hij moet doen: schade van de tegenpartij vergoeden. Je eigen schade wordt niet vergoed, die moet je zelf betalen. Een WA+ of WA beperkt casco verzekering dekt meer. Zo wordt ook ruitschade en inbraakschade aan je eigen auto vergoed. Wil je de meest complete WA autoverzekering die er is? Dan sluit je een allrisk verzekering af. Die dekt de schade van jou én die van je tegenpartij.

Welke dekking kan ik dan het beste kiezen?

Het is soms lastig om te bepalen welke dekking je nodig hebt. De leeftijd van je auto kan je daarbij helpen. Is je Opel jonger dan 6 jaar? Dan kun je het beste een allrisk verzekering nemen. Dat is voor oudere Opels niet nodig. Voor auto’s die meer dan 10 jaar oud zijn, is een standaard WA verzekering meestal wel genoeg. Bedenk ook of je nog aanvullende verzekeringen nodig hebt. Zo kun je bijvoorbeeld een ongevallen-inzittendenverzekering of schade-inzittendenverzekering afsluiten. Dat is handig als er vaak iemand meerijdt.

Hoeveel premie ga ik betalen voor mijn WA autoverzekering?

Het premiebedrag hangt in de eerste plaats af van de dekking die je kiest. Een standaard WA autoverzekering voor je Opel is uiteraard voordeliger dan een allrisk verzekering. Heb jij veel schadevrije jaren opgebouwd? Dat is gunstig voor het premiebedrag. Daarom kun je een kleine schade soms beter zelf betalen. Denk ook eens aan het eigen risico. Bij een hoger eigen risico betaal je minder premie. Snel besparen? Betaal het premiebedrag voor een jaar dan in één keer. Veel verzekeraars geven je dan een flinke korting op de premie.

Hoe kun jij je Opel op de best mogelijke manier verzekeren?

Je kiest afhankelijk van een aantal factoren voor een goedkope WA autoverzekering, maar kunt evengoed kiezen om jouw Opel WA Beperkt Casco of WA Volledig Casco verzekeren. De WA verzekering is wettelijk verplicht. Het is de goedkoopste verzekering en je bent dan alleen gedekt voor de schade aan derden.

Wat is de meest uitgebreide WA autoverzekering voor jouw Opel?

Dat is de WA Volledig Casco autoverzekering. In dat geval is jouw Opel verzekerd voor schade aan derden, schade door brand, explosie en blikseminslag, diefstal, een sterretje in je voorruit, botsingen met dieren en schade als gevolg van aanrijdingen, slippen en te water raken.

Hoe vind je een Opel verzekering met de beste dekking en de laagste premie?

Je vindt via waverzekering.nl de voor jouw Opel beste verzekering. De beste verzekering is in dat kader de verzekering die de beste dekking biedt tegen de laagste maandpremie. Door de verzekeraars hier te vergelijken kom je vanzelf uit bij de verzekering die bij jou en jouw Opel past.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo