WA verzekering Tesla

WA verzekering Tesla: betaal niet teveel
WA verzekering Tesla: betaal niet teveel

Wil jij een WA autoverzekering afsluiten voor je Tesla? Dan is het verstandig om verschillende WA verzekeringen met elkaar te vergelijken. Tesla’s zijn vrij nieuwe auto’s, die uniek zijn in hun soort. Ze zijn volledig elektrisch en voorzien van de nieuwste technologieën. Bovendien zijn ze ook eens bijzonder milieuvriendelijk, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Tegelijkertijd zijn Tesla’s wat lastiger te verzekeren. Je kunt voor reparaties namelijk alleen terecht bij Tesla specialisten en je auto dient altijd verbonden te zijn met een alarmcentrale. Deze specifieke kenmerken zijn van invloed op het tarief van je WA autoverzekering. Gelukkig kun jij op WAverzekering.nl gemakkelijk vinden wat de beste en voordeligste WA verzekering Tesla is.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Over Tesla

Tesla wil elektrisch rijden naar een ongekend niveau tillen en aantonen dat een elektrische auto sneller en beter kan zijn dan een brandstofauto. Daarom richtte een team van ingenieurs in 2003 het bedrijf Tesla op. Tesla auto’s worden gemaakt in Fremont, dat in Californië ligt. De bedoeling is dat elektrisch rijden voor iedereen haalbaar wordt, zodat steeds meer mensen gaan kiezen voor een elektrische auto.

Welke Tesla modellen zijn er?

Tesla maakt alleen elektrische auto’s en timmert aan de weg door allerlei leuke en grappige snufjes in hun voertuigen te verwerken. Zo produceerde Tesla de volgende modellen:

Tesla Roadster
Tesla Model S
Tesla Model X
Tesla Model 3
Tesla Semi
Tesla Model Y

Een goede WA autoverzekering voor je Tesla vinden

Als jij op zoek bent naar een WA verzekering auto voor je Tesla, is het goed om een aantal dingen te weten. De prijs van een Tesla ligt behoorlijk hoog. Daarom vinden verzekeraars dat de auto uitermate goed beveiligd moet zijn. Het volgsysteem van je Tesla dient altijd direct met de alarmcentrale verbonden te zijn, anders kun je de auto vaak niet verzekeren. Het volgsysteem dat standaard is ingebouwd, is voor de verzekering in de meeste gevallen niet voldoende. Er moet dan een apart volgsysteem worden geïnstalleerd. Soms is het alleen mogelijk om een WA-verzekering voor je Tesla af te sluiten.

Waarom zijn elektrische auto’s duurder in de verzekering?

Voor alle elektrische auto’s geldt een hogere verzekeringspremie. Dat komt omdat elektrische auto’s in aanschaf een stuk duurder zijn dan brandstof auto’s. Ook zijn de reparatiekosten van elektrische auto’s vaak hoger dan die van andere auto’s. De accu’s zijn bijvoorbeeld erg prijzig. De premie van een autoverzekering voor elektrische auto’s valt dan ook een stuk hoger uit. Er zijn maar enkele autoverzekeringen die je Tesla willen verzekeren zonder dat er extra veiligheidsmaatregelen moeten worden ingebouwd. 

WA verzekering Tesla vergelijken

Op WAverzekering.nl vergelijk je gemakkelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar. Het enige dat je hoeft te doen is enkele persoonlijke gegevens en de gegevens van je auto in te vullen. Ook kies je de gewenste dekking: WA, WA+ (beperkt casco) of Allrisk. Je ziet dan meteen welke autoverzekeraars het beste bij jouw wensen passen. Zo kun je binnen een paar minuten een WA autoverzekering voor je Tesla afsluiten. Bedenk ook welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt, bijvoorbeeld een inzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering verkeer. Die kun je er dan meteen bij afsluiten.

Waarom WA verzekeringen vergelijken?

In Nederland is het verplicht je auto te verzekeren met minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering. Door verschillende WA autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, kun je besparen op je vaste lasten. Via onze handige vergelijker vind je op WAverzekering.nl snel en eenvoudig de verzekering die aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Je kunt meteen doorklikken naar de verzekeraar van je keuze, zodat je jij vandaag nog een autoverzekering voor Tesla kunt regelen. Daarbij zijn je schadevrije jaren en het eigen risico dat je kiest belangrijk. Wij helpen je graag je Tesla te verzekeren met een hoge dekking voor een eerlijke premie. Zo betaal jij nooit teveel en kun je goed verzekerd en veilig de weg op!

Geldt de verplichte verzekering ook voor de Tesla?

De wettelijke plicht om je auto tenminste WA te verzekeren geldt voor alle auto’s die gebruik maken van de openbare weg. Dus ook voor de Tesla, de meest in het oog springende elektrische auto van dit moment. Verzeker jij je auto niet, dan riskeer je een torenhoge boete.

Welke verzekeringen zijn er voor de Tesla?

In principe kun je de Tesla WA verzekeren of kun je kiezen voor een WA Beperkt Casco of een WA Volledig Casco verzekering. Vanwege de elektrische systemen van Tesla kun je bij een aantal verzekeraars de Tesla alleen WA verzekeren. Check dus goed de voorwaarden die de verschillende verzekeraars stellen.

Hoe kun je de verzekeraars snel en gemakkelijk vergelijken?

Hier op waverzekering.nl kun je de verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo vind je vanzelf die verzekering die het best bij jou en jouw Tesla past. Uiteraard is dat een verzekering met de beste dekking tegen de laagste kosten.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo