WA verzekering Peugeot

Een betaalbare WA verzekering Peugeot: vergelijk ze hier
Een voordelige WA verzekering Peugeot

Wil jij een voordelige WA verzekering Peugeot afsluiten? Vergelijk dan verschillende WA verzekeringen op WAverzekering.nl. Wij geven je een overzicht van de beste en goedkoopste WA autoverzekeringen. Zo zie jij in één keer welke verzekering het beste bij je past en betaal je nooit teveel premie. Het enige dat jij hoeft te doen, is een aantal gegevens invullen. Wij geven je dan meteen een lijstje met de beste WA autoverzekeringen voor jouw Peugeot.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Over Peugeot

Het Franse automerk Peugeot is vernoemd naar de familie Peugeot, die het bedrijf oprichtte. Peugeot produceert niet alleen auto’s, maar ook scooters. Vroeger werden er ook fietsen en gereedschappen gemaakt. Door de jaren heen is Peugeot uitgegroeid tot een bekend en populair merk, dat ook in Nederland veel wordt verkocht.

Welke Peugeot modellen zijn er op de markt?

Peugeot heeft veel modellen ontwikkeld. We geven je een overzicht van de meest bekende en meest verkochte modellen in Nederland:

Peugeot 108
Peugeot 208
Peugeot 308
Peugeot 508
Peugeot 2008
Peugeot 3008
Peugeot 5008
Peugeot Partner

Waarom heb ik een WA autoverzekering voor mijn Peugeot nodig?

WA is de afkorting van Wettelijke Aansprakelijkheid. Dat betekent dat jij aansprakelijk wordt gesteld als je schade veroorzaakt bij anderen. Een WA verzekering dekt deze schade. In Nederland ben je verplicht een WA verzekering Peugeot af te sluiten, anders mag je er niet mee rijden. WA verzekering auto zijn er in verschillende dekkingen. De basis WA verzekering dekt alleen de schade bij anderen, niet die van jezelf. Wil je wel een vergoeding, dan kun je kiezen voor een WA+ of WA beperkt casco verzekering. Die vergoedt onder andere ruitschade en inbraakschade aan je eigen auto. De meest complete verzekering is de allrisk verzekering, die jouw schade en die van de tegenpartij dekt.

Hoe weet ik welke WA autoverzekering voor mijn Peugeot ik moet kiezen?

Natuurlijk wil je een WA autoverzekering voor je Peugeot afsluiten, die bij jouw situatie past. Hierbij kun je rekening houden met de leeftijd van je auto. Is je Peugeot jonger dan 6 jaar? Dan is een allrisk verzekering aan te raden. Voor een auto die ouder is dan 10 jaar is dat niet nodig. Dan heb je al gauw voldoende aan de standaard WA autoverzekering. Je kunt ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een ongevallen-inzittendenverzekering of een schade-inzittendenverzekering. Ook rechthulp kun je bijverzekeren. Bekijk dan altijd wel eerst of je al een losse rechtsbijstandverzekering hebt. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent. 

Waarom WA autoverzekeringen vergelijken?

Het vergelijken van verschillende WA autoverzekeringen voor je Peugeot kan je zomaar een flinke besparing opleveren. Met onze vergelijk tool zie je meteen of je bij een andere verzekeraar voordeliger uit bent. Premies veranderen geregeld, maar ook je persoonlijke situatie kan veranderen. Daarom is het goed om je WA autoverzekering van tijd tot tijd eens onder de loep te nemen. Op WAverzekering.nl helpen we je daar graag bij door jou te laten zien welke WA autoverzekeringen het beste bij je passen. Zo vind jij snel de verzekering met de hoogste dekking en de laagste premie.

Is het verplicht om als Peugeot rijder een WA verzekering af te sluiten?

Ja, in ons land en in heel Europa is het verplicht om als Peugeot rijder tenminste een WA verzekering af te sluiten. De politie en het RDW controleren dit en sluit je geen verzekering af, dan krijg je een forse boete opgelegd. Zelfs als je Peugeot rijder bent dus.

Welke drie WA-verzekeringen zijn er voor jouw Peugeot?

Je kunt voor jouw Peugeot een WA verzekering, een WA Beperkt Casco en een WA Volledig Casco verzekering afsluiten. Welke je kiest is onder meer afhankelijk van het aantal kilometers dat je in de Peugeot rijdt en van welk bouwjaar je auto is. De WA Volledig Casco is de duurste en meest uitgebreide verzekering voor jouw Peugeot.

Waarom maak je gebruik van waverzekering.nl?

Via deze website kun je gemakkelijk en snel de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op die manier vind je snel en eenvoudig de beste autoverzekering voor jouw Peugeot. De beste Peugeot verzekering is die verzekering met de beste dekking en de meest gunstige maandlasten.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo