Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. – AFM 12048971

Bij het vergelijken van een WA verzekering is het altijd belangrijk om uit te gaan van je persoonlijke situatie. Bij het verzekeren van je auto dien je jezelf dan ook een aantal vragen te stellen zoals ‘hoe oud is mijn voertuig?’, ‘wil ik mijn auto verzekeren tegen diefstal of stormschade?’ en ‘wat is de eigen bijdrage in geval van schade?’. WAverzekering.nl helpt je  daarom op weg met meer informatie over het bepalen van jouw verzekeringsbehoefte en hoe je de verschillende verzekeringen het beste kunt vergelijken.

WA autoverzekering vergelijken: waar moet je op letten?

Bij het vergelijken van aansprakelijkheidsverzekeringen let je allereerst natuurlijk op de maandelijkse premie. Maar verzekeringen zijn ook bekend en berucht vanwege de kleine lettertjes. Stel je dus goed op de hoogte van de voorwaarden van de verzekering. Wanneer keert de verzekeraar bijvoorbeeld niet uit? Wat zijn je eigen verantwoordelijkheden om schade te voorkomen? Is er een eigen risico voor een schadegeval en kan het eigen risico afgekocht worden? Zijn je spullen op reis wel of niet verzekerd? Het is dus belangrijk om de voorwaarden goed te lezen. Hiermee voorkom je verzekeringstechnisch een kat in de zak; misschien is het soort activiteit dat je beoefent of het risico dat je regelmatig loopt (bijvoorbeeld wanneer je kinderen hebt) niet gedekt.

  • WA verzekeringen vergelijken doe je altijd met als uitgangspunt je eigen situatie. Wees reëel over de mogelijke risico’s die je loopt. Heb je bijvoorbeeld kinderen of een hond? Dan is de kans groter dat één van hen schade veroorzaakt. Let er dan dus goed op dat jouw aansprakelijkheidsverzekering schade door kinderen en husdieren dekt.
  • WA-verzekeringen kennen ook situaties waarin de verzekeraar niet zal uitkeren. In geval van opzet is dat vrijwel altijd het geval. De schade moet dus zonder opzet of grove nalatigheid zijn ontstaan. Check goed welke uitzonderingen de verzekeraar of verzekering van jouw keuze hanteert en of je je hiertegen extra kunt verzekeren.

Belangrijke aandachtspunten voor het vergelijken van WA-verzekering.

Het leven van ieder mens en ieder gezin is uniek. De één beoefent bijvoorbeeld graag extreme sporten. Een ander reist graag. Een volgend gezin gaat misschien liever vaak op pad in eigen land. Bij al die verschillende situaties horen verschillende verzekeringsbehoeftes. Wanneer je WA-verzekeringen aansprakelijkheid gaat vergelijken, let dan op eventueel aanvullende modules. Tegen een klein bedrag kun je allerlei extra ongelukjes verzekeren. Ongelukjes die bijvoorbeeld op de standaardpolis worden uitgesloten. Denk bijvoorbeeld aan schade die ontstaat in het buitenland. Je bent in een hotel op vakantie en stoot per ongeluk een vaas om. Je kunt ervan uitgaan dat je in het buitenland evenzeer aansprakelijk bent voor die schade als thuis. Het is dan extra prettig om te weten dat schade die je in het buitenland veroorzaakt ook gedekt is onder de polis van je WA-verzekering persoon.

Is het afsluiten van een WA verzekering verplicht?

Je hebt twee soorten WA verzekeringen. De een is verplicht in de vorm van de WA verzekering voor auto’s. De WA persoon verzekering daarentegen is niet verplicht. Toch is het wel verstandig een WA persoon verzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd voor de schade die jij per ongeluk aanricht bij of aan iemand anders.

Heb je veel te kiezen als het gaat om de WA-verzekering?

Ja, je hebt ontzettend veel te kiezen. Zo kun je bij een WA verzekering bijvoorbeeld ook nog aanvullende opties kiezen. Verder zijn er tal van verschillende verzekeraars op de markt, zoals bijvoorbeeld Univé. Je hebt wat betreft de WA-verzekering dus erg vele te kiezen.

Waarom is WA-verzekering vergelijken zo belangrijk?

Om de juiste keuze te maken voor een verzekering, doe je er verstandig aan om je eerst goed in te lezen over deze verzekering. Verder is het zeer verstandig om de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Op basis van dat vergelijk weet je zeker dat je een verzekering kiest die perfect aansluit bij jouw wensen en eisen.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo