WA verzekering Ford

Goedkoopste WA verzekering Ford
Goedkoopste WA verzekering Ford

Wil jij een goedkope WA verzekering Ford afsluiten? Dan helpen we je graag om de beste en voordeligste verzekering te vinden. Vergelijk en sluit eenvoudig af:

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Op WAverzekering.nl vergelijk je snel en gemakkelijk verschillende WA verzekeringen met elkaar. Zo zie je direct welke mogelijkheden het beste bij je passen. Het vergelijken van verzekeringen kan je veel voordeel opleveren. Misschien betaal je bij een andere verzekeraar een stuk minder premie. Het vergelijken van WA verzekering auto voor je Ford is daarom altijd verstandig.

Over Ford

In 1903 werd Ford Motor Company opgericht door Henry Ford. Het doel van Ford was om voor een gunstige prijs zuinige en betrouwbare auto’s te maken. Daarbij richtte Ford zich steeds meer op massaproductie. Auto’s waren in die tijd nog vooral voor de rijkere mensen. Henry Ford zorgde dat de auto ook bereikbaar werd voor andere mensen.  

Welke modellen zijn er van Ford?

Ford Ka
Ford Fiësta
Ford Ecosport
Ford Kuga
Ford B-max
Ford Focus
Ford C-max & Grand C-max
Ford Mondeo 
Ford Tourneo 
Ford Mustang
Ford Galaxy
Ford S-max

Wat is een WA verzekering Ford precies?

Als je in Nederland woont, ben je verplicht om je auto WA te verzekeren. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Dat betekent dat je verantwoordelijk bent als je schade bij anderen veroorzaakt. Een WA autoverzekering vergoedt deze schade. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingen. Een standaard WA verzekering voor je Ford dekt alleen de schade van anderen. Wil je zelf ook een vergoeding? Dan kies je voor WA+ of WA+ beperkt casco. Dan wordt ruitschade of inbraakschade aan jouw auto ook vergoed. De meest uitgebreide WA autoverzekering is de allrisk verzekering. Die vergoedt de schade aan jouw auto en die van de tegenpartij.

Hoeveel premie betaal ik voor een WA verzekering?

De hoogte van het premiebedrag hangt af van de dekking die je kiest. Een standaard WA verzekering is voordeliger dan een allrisk verzekering. Heb jij al lang schadevrij gereden? Dan wordt dat verrekend met je premie. Je kunt ook kiezen voor een hoger eigen risico. In dat geval gaat het premiebedrag omlaag. Wist je dat je ook kunt besparen door het premiebedrag voor een jaar in één keer over te maken? De meeste verzekeraars geven je dan een mooie korting.

Welke WA verzekering past het beste bij mij?

Is jouw Ford jonger dan 6 jaar? Dan kun je het beste kiezen voor een allrisk verzekering. Dat geldt niet als je auto ouder is. Voor auto’s van meer dan 10 jaar oud is een standaard WA verzekering voldoende. Bedenk ook of je je aanvullend wilt verzekeren. Rijden er vaak mensen mee? Dan is het goed om een schade-inzittendenverzekering of ongevallen-inzittendenverzekering af te sluiten. En heb je nog geen losse rechtsbijstandverzekering? Dan kun je ook rechtshulp meeverzekeren.

Waarom WA autoverzekeringen voor mijn Ford vergelijken?

Er zijn veel aanbieders van WA autoverzekeringen. Daarom is het goed om hun verzekeringen met elkaar te vergelijken. Let daarbij op zaken die door de verzekering vergoed worden. Dat kan per verzekering verschillen. Op WAverzekering.nl helpen we je om de beste WA autoverzekering voor je Ford te vinden. Dat is een verzekering met een goede dekking en een lage premie. Je hoeft alleen wat gegevens in te vullen en ziet dan meteen welke verzekeringen bij je passen. 

Is een WA verzekering ook voor een Ford verplicht?

Ja, ook als je Ford rijdt is een WA verzekering verplicht. Ford is een sterk merk dat al vanaf 1903 mede het straatbeeld bepaald. Je kunt je Ford op drie manieren verzekeren: WA , WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco. Uiteraard kun je nog aanvullende verzekeringen afsluiten als jij je Ford helemaal goed wilt verzekeren.

Wat is de meest uitgebreide verzekering voor jouw Ford?

Van de drie WA verzekeringen geldt de WA Volledig Casco verzekering als de meest uitgebreide. In dat geval is ook de schade aan jouw Ford verzekerd mocht je betrokken raken bij een ongeval. Bij de twee andere WA verzekeringen is dat niet het geval.

Waarom ga jij de verzekeraars voor jouw Ford vergelijken?

Hier op waverzekering.nl kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo vind je gemakkelijk en snel de verzekering met de beste dekking en met de laagste premies. Kijk bij het vergelijken naar het totaalplaatje en dus niet alleen naar de hoogte van de premie.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo