WA verzekering Renault

Vind de goedkoopste Renault WA verzekering
Vind de goedkoopste Renault WA verzekering

Wil jij een goede en voordelige WA verzekering Renault afsluiten? Dan helpen wij je graag de verzekering te vinden die het beste bij je past. Via onze handige vergelijker zie jij meteen welke WA verzekering het meest geschikt is voor jouw Renault. Zo betaal je nooit teveel premie en ga je goed verzekerd de weg op. Het is verstandig je autoverzekering van tijd tot tijd eens onder de loep te nemen. De premies veranderen regelmatig en ook de leeftijd van je auto speelt een rol. Een vergelijking van verschillende WA autoverzekeringen kan zomaar een besparing op je vaste lasten opleveren.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Over Renault

De eerste fabriek van Renault is opgericht in 1899 door drie broers en vernoemd naar hun eigen achternaam. Het merk Renault ontstond vanuit hun passie voor autosport. Helaas kwam Marcel, één van de broers om het leven tijdens een race Parijs-Madrid. Renault won als merk de eerste Grand Prix in 1906 en presenteerde eind jaren 70 de turbomotor, die gebruikt wordt in de Formule 1 races. Na de Tweede Wereldoorlog werd Renault een staatsbedrijf. Door de jaren heen is Renault een samenwerking aangegaan met diverse andere autobedrijven, waaronder Nissan, Dacia en Daimler.

Welke modellen van Renault zijn er?

Renault maakte veel bekende modellen. Klassiekers zijn de Renault 4CV en de Dauphine. In 1984 lanceerde Renault de eerste MPV: de Renault Espace. Andere bekende modellen zijn:

Renault Espace
Renault Mégane
Renault Captur
Renault Twingo
Renault Clio
Renault Scenic
Renault Kadjar

Waarom een WA verzekering Renault afsluiten?

Een WA autoverzekering is verplicht in Nederland, anders mag je niet met je auto rijden. Er zijn verschillende soorten WA verzekering auto. De voordeligste is de standaard WA verzekering. Die dekt schade die jij toebrengt aan anderen. De schade aan je eigen auto wordt door deze verzekering niet vergoed. Wil je je beter verzekeren, dan sluit je een WA+ verzekering af. Deze wordt ook wel WA+ beperkt casco genoemd. Met deze verzekering ben je ook verzekerd tegen diefstal of ruitschade. De meest complete verzekering is de allrisk verzekering. Die dekt de schade van anderen, maar ook de schade aan je eigen auto. Je kunt trouwens ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten, bijvoorbeeld een ongevallen-inzittenden verzekering of een schade-inzittendenverzekering.

Hoe hoog is de premie van een WA autoverzekering?

De hoogte van de premie is in de eerste plaats afhankelijk van de soort verzekering die je afsluit. Zo betaal je voor een standaard WA verzekering voor je Renault beduidend minder dan voor een allrisk verzekering. Daarnaast tellen ook je schadevrije jaren mee. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe minder premie je betaalt. Ook het eigen risico speelt een belangrijke rol. Kies je voor een hoger eigen risico, dan gaat je premie omlaag. Het scheelt vaak ook als je de premie voor een heel jaar tegelijk betaalt in plaats van dat maandelijks te doen. Zo kun je op een gemakkelijke manier flink wat euro’s besparen op je WA autoverzekering voor je Renault. Wij helpen je graag een voordelige verzekering te vinden.

Welke verzekering past bij mijn Renault?

Als je een WA autoverzekering voor je Renault af wilt sluiten, is het goed om rekening te houden met je persoonlijke situatie. Auto’s die jonger zijn dan 6 jaar worden meestal allrisk verzekerd. Is je Renault ouder dan 10 jaar? Dan is een standaard WA verzekering waarschijnlijk voldoende. De premie die je betaalt moet in elk geval overeenkomen met de leeftijd van je auto. Om erachter te komen welke WA autoverzekering het beste bij je Renault past, kijk je op WAverzekeringen.nl. Daar maak je snel een goede vergelijking van de verschillende mogelijkheden en vind je de verzekering die aansluit bij jouw wensen.

Is het verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten als je Renault rijdt?

Ja, ook als je Renault rijder bent is het in ons land verplicht een WA autoverzekering af te sluiten. Je kunt daarbij kiezen om je Renault alleen WA te verzekeren, je kunt ook kiezen voor de WA Beperkt Casco en de WA Volledig Casco verzekering.

Wat is de meest uitgebreide WA autoverzekering voor je Renault?

Kies je voor de WA Volledig Casco verzekering voor jouw Renault, dan is je auto verzekerd voor schade aan derden, brand, diefstal, explosie, blikseminslag, diefstal, een sterretje in je voorruit, botsingen met dieren en schade als gevolg van een aanrijding, slippen en te water raken. Deze verzekering is ook meteen de duurste WA autoverzekering.

Hoe kan waverzekering.nl je helpen?

Hier op de website kun je gemakkelijk en ook snel de verschillende verzekeraars vergelijken. Zo kom je vanzelf uit bij de voor jouw Renault beste verzekering. Dat is uiteraard die verzekering die de beste dekking biedt tegen de laagste maandpremie.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo