WA-verzekering ANWB

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Al meer dan 100 jaar is de ANWB bekend als de organisatie die je uit de brand komt hepen wanneer je met pech langs de kant van de weg staat. ANWB staat dus synoniem voor ‘de Wegenwacht’. Bijna iedereen kent de ANWB daarom wel. Veel automobilisten weten dan inmiddels ook dat de ANWB goedkope WA-autoverzekeringen aanbiedt. Maar wist je ook dat je bij de ANWB terechtkunt voor allerlei andere verzekeringen? Natuurlijk kun je nog steeds de welbekende pechhulp vergelijken en afsluiten voor je auto maar de ANWB biedt tevens aansprakelijkheidsverzekeringen. Wanneer je al lid bent van de ANWB, ontvang je tevens extra kortingen op je premies.

De voordelen van een aansprakelijkheidsverzekering bij de ANWB

Er zijn in Nederland steeds meer singles. Zoals je onder meer hebt kunnen lezen in het artikel over aansprakelijkheidsverzekeringen, zijn jij en je gezin meestal gedekt onder één aansprakelijkheidsverzekering. Dat is natuurlijk handig wanneer je een gezin hebt. Maar als je alleen bent, betaal je bij een hoop verzekeraars precies dezelfde premie. Dat is eigenlijk niet eerlijk, want hoe minder mensen gedekt zijn onder de polis, hoe lager het risico op schade. De ANWB biedt daarom als één van de weinige verzekeraars een aansprakelijkheidsverzekering aan waarop singles tot wel 40% korting krijgen. Dat is wel een zeer aantrekkelijke korting en daarnaast ontvang je nog eens 5% extra korting als je lid bent van de ANWB. Je korting op een goedkope aansprakelijkheidsverzekering loopt bij ANWB dus al gauw op tot bijna 50%.

WA-autoverzekeringen ANWB

Als wielerbond is de ANWB natuurlijk bij uitstek op de hoogte van vervelende situaties die kunnen ontstaan met schade aan je auto. De WA-autoverzekeringen van de ANWB steken daarom erg goed in elkaar. Zo biedt de ANWB nieuwe verzekerden regelmatig welkomstkortingen oplopend tot 15% of hoger. De ANWB is ook als eerste verzekeraar in Nederland begonnen met het belonen van een veilige rijstijl. Via een stick of dongel die in je auto wordt geplaatst en die niet groter is dan een stekker, meet deze stick allerlei gegevens over je rijstijl. Aan het eind van het kwartaal worden deze gegevens geanalyseerd en kun je feedback krijgen over je rijstijl. Is je rijstijl veilig, dan kun je tot 30% korting ontvangen op je premie. Zo heb je dus zelf in de hand hoeveel korting je krijgt bovenop je goedope WA-autoverzekering bij de ANWB. De extra korting voor een weilige rijstijl kun je zowel voor WA-autoverzekeringen als WA-beperkt casco als WA-volledig casco afsluiten als extra module.

Andere bekeken ook:

Welke WA-verzekeringen kennen we eigenlijk?

De meeste bekende WA-verzekering is de verzekering voor de auto. Deze verzekering is meteen ook verplicht. Verder is er nog een WA verzekering voor personen. Met deze verzekering ben je verzekerd voor de schade die jij per ongeluk aanricht bij andere mensen. Ondanks het feit dat deze verzekering niet verplicht is, is het wel goed om ook deze verzekering af te sluiten.

Waarom zou je kiezen voor de WA verzekering ANWB?

De WA-verzekering van de ANWB is een verzekering met een goede naam. Bovendien kun je rekenen op een prima dekking en op aantrekkelijke kortingen. Ben je al lid van de ANWB, dan is het al helemaal aantrekkelijk om de WA-verzekering ook bij deze verzekeraar af te sluiten. Je krijgt dan namelijk een leuke pakketkorting.

Hoe kun je de voor jou beste WA-verzekering vinden?

In eerste instantie is het goed om alle informatie over de WA-verzekering tot je te nemen. Vervolgens kun je bij waverzekering.nl de beste verzekeringen en verzekeraars goed met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk weet je altijd zeker dat jij de voor jou beste verzekering afsluit.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo