WA verzekering Kia

Kies hier een WA verzekering voor je Kia
Kies hier een WA verzekering voor je Kia

Wil jij weten welke WA verzekering Kia het voordeligst is? Vergelijk de verschillende mogelijkheden dan op WAverzekering.nl. Wij geven je een overzicht van de beste en goedkoopste WA verzekeringen. Zo zie jij in één oogopslag welke WA verzekering auto het beste bij je past. Het is altijd goed om regelmatig te kijken of je verzekering nog wel bij je past. Misschien kun je bij een andere verzekeraar een goedkopere WA verzekering voor je Kia afsluiten. Dat kan behoorlijk veel schelen in de premie.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Over Kia

Kia Motors is een autofabrikant uit Zuid-Korea. Het bedrijf werd opgericht in 1944. In de eerste instantie maakte Kia vooral auto’s voor de verkoop in Azië. Later ging Kia ook auto’s leveren in Europa. Sinds de jaren 90 is Kia steeds bekender geworden en niet meer weg te denken van de Nederlandse markt.

Welke Kia modellen zijn er?

Kia heeft door de jaren heen veel populaire modellen gemaakt. De meest bekende daarvan zijn:

Kia Rio
Kia Cee’d
Kia Pro_cee’d
Kia Venga
Kia Carens
Kia Soul Kia Sportage
Kia Sorento
Het nieuwe model Kia Optima 

Wat is een WA verzekering precies?

Een WA verzekering voor je Kia vergoedt schade die jij veroorzaakt bij anderen. WA is de afkorting van Wettelijke Aansprakelijkheid. In Nederland is het afsluiten van een WA verzekering voor je auto verplicht. Er zijn verschillende dekkingen mogelijk. De meest standaard verzekering is de gewone WA verzekering. Die dekt alleen de schade van de tegenpartij. Een WA + of WA beperkt casco verzekering vergoedt ook gedeeltelijk je eigen schade. Ruitschade en inbraakschade vallen bijvoorbeeld onder de verzekering. De meest uitgebreide variant is de allrisk verzekering. Die verzekert de schade van jou en van de tegenpartij volledig.

Wat kost een WA verzekering Kia?

De kosten van een WA verzekering Kia hangen af van de dekking. Een standaard WA verzekering is stukken goedkoper dan een allrisk verzekering. Maar er zijn meer dingen die belangrijk zijn. Je schadevrije jaren bijvoorbeeld. Hoe langer je schadevrij hebt gereden, hoe lager de premie zal zijn. Daarnaast kun je rekening houden met het eigen risico. Als je bereid bent een hoger risico te betalen, blijft je premie laag. Een gemakkelijke manier om te besparen op de premie, is die in één keer te betalen. De meeste verzekeringsmaatschappijen geven je dan een leuke korting. Vergelijk altijd verschillende verzekeringen met elkaar voor de laagste premie.

Welke dekking kan ik het beste kiezen?

De dekking die je kiest, heeft alles met je auto te maken. Heb je een Kia die jonger dan 6 jaar is? Dan is de beste keuze een allrisk verzekering. Als er dan iets met je auto gebeurt, wordt de schade vergoed. Een oudere auto, van meer dan 10 jaar, heeft geen allrisk verzekering meer nodig. Je kiest dan voor een standaard WA autoverzekering voor je Kia. Wil je je nog aanvullend verzekeren? Dat is bijvoorbeeld handig als er vaak iemand met je meerijdt. Je kunt dan een ongevallen-inzittenden verzekering of schade-inzittendenverzekering afsluiten. Zo is de eventuele schade van je passagiers ook meeverzekerd.

Moet je voor jouw Kia een autoverzekering afsluiten?

Ja, ook als je KIA rijdt is het verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Daarbij heb je de keuze uit drie WA verzekeringen. De goedkoopste is de WA verzekering. Je bent dan verzekerd voor schade aan derden/tweezijdige schade.

Wat is de meest complete WA autoverzekering als je KIA rijdt?

Kies je als je KIA rijdt voor de Allrisk verzekering, dan ben je gedekt voor schade aan derden, schade door brand, explosie en blikseminslag, diefstal, een sterretje in de voorruit en botsingen met dieren. Ook is er dekking bij storm, en natuurgeweld.

Waarom raadpleeg je altijd eerst waverzekering.nl?

Hier op waverzekering.nl; kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Door te vergelijken kom je vanzelf uit bij de verzekering die het best bij jouw KIA past. Dat is uiteraard die verzekering met de beste dekking tegen de laagste prijs.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo