WA Volledig Casco (AllRisk)

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Een WA volledig casco autoverzekering wordt ook wel de allrisk autoverzekering genoemd. Zoals de naam al aangeeft, zijn bijna alle soorten schade die er aan je voertuig kunnen ontstaan, gedekt. Ook schade die je zelf veroorzaakt is dan gedekt. Denk bijvoorbeeld aan het raken van een paaltje of een muurtje tijdens het inparkeren of wegrijden. Zo’n lelijke kras, lakschade of een deuk doet de waarde van je auto zeker geen goed. Wil je de waarde van je auto beschermen? Kies dan voor een WA volledig cascoverzekering. Bij de andere WA-verzekeringen zoals WA en WA+ zijn zelf veroorzaakte schades niet gedekt. Op WAverzekering.nl vind je de meest volledige informatie over de WA-volledig cascoverzekering en kun je direct tientallen WA-volledig cascoverzekeringen vergelijken.

De voordelen van een WA volledig casco / AllRisk Autoverzekering

Het allergrootste voordeel van een WA volledig casco verzekering is dat je nooit bang hoeft te zijn voor hoge kosten bij schade aan je auto. Voor veel autobezitters is het een nare ervaring om met schade geconfronteerd te worden aan hun geliefde vervoermiddel. Voor een auto heb je vaak hard gespaard of er zit op zijn minst een hoop van je zuurverdiende geld in. Of er rust een lening op waar je maandelijks aan afbetaalt. Je wilt dan natuurlijk dat de auto in topstaat verkeert en blijft verkeren. Met een WA-cascoverzekering betaal je dan wel wat meer maandelijkse premie, maar je weet in ieder geval zeker dat je auto financieel volledig beschermd is tegen andermans onoplettendheid in het verkeer én eventuele eigen onhandigheid. Een geruststellende gedachte.

Dekking AllRisk Autoverzekering op een rijtje

Met WA volledig casco autoverzekering ben je het meest ruim verzekerd. Ontdek de verschillen tussen een WA verzekering en WA Plus autoverzekering:

Oorzaak schadeWA verzekering (Goedkoopste)WA Beperkt Casco (WA+)WA Volledig Casco (AllRisk)
Schade aan derden/tweezijdige schade
Brand, explosie en blikseminslag 
Diefstal 
Sterretje in voorruit 
Botsingen met dieren 
Storm en ander natuurgeweld 
Aanrijdingen, slippen en te water raken  
Anders van buitenkomend onheil  

Eigen risico en WA volledig casco verzekering

Wanneer je je WA-volledig cascoverzekering gaat afsluiten, lees dan goed na in de polisvoorwaarden wat je eigen risico per gebeurtenis bedraagt. Veel verzekeraars verlangen dat je een kleine of grotere eigen bijdrage betaalt wanneer er schade is ontstaan door je eigen toedoen. Kost een reparatie bijvoorbeeld €1000, dan kan het onder de voorwaarden van jouw volledig cascoverzekering dus zo zijn dat je tot wel €250 of meer alsnog zelf moet betalen.

  • Neem bij het vergelijken van WA volledig casco verzekeringen zeker de kosten van eigen risico mee. Verlaag of verhoog het, afhankelijk van het risico wat je wilt lopen. Zo kun je uitkomen op een goedkopere maandpremie.
  • Je AllRisk autoverzekering voorziet meestal in vervangend vervoer wanneer je de auto een tijdje kwijt bent voor herstel. Zo blijf je dus altijd mobiel.
Is de WA Volledig Casco de meest uitgebreide autoverzekering?

Klopt. De WA Volledig Casco autoverzekering is ten opzichte van de andere opties – WA verzekering en WA Beperkt Casco- de meest uitgebreide verzekering. Het is om die reden ook de meest kostbare verzekering. Overigens kun je de autoverzekering altijd uitbreiden met aanvullende verzekeringen.

Wanneer dekt de WA Volledig Casco verzekering de schade?

Kies je voor een WA Volledig Casco autoverzekering, dan is in tegenstelling tot wat de WA Beperkt Casco verzekering je biedt nu ook de schade aan je eigen auto verzekerd. Bovendien geldt dekking door ‘ander van buitenkomend onheil’.

Wat vind je aan informatie op waverzekering.nl

Op deze website vind je alle mogelijk informatie over de WA, de WA Beperkt Casco en de WA Volledig Casco verzekering. Bovendien kun je de diensten en de premie van een aantal geselecteerde verzekeraars met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste verzekering af te sluiten.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo