WA verzekering Audi

Vergelijk WA Autoverzekering voor je Audi
Vergelijk WA verzekering voor je Audi

Ben jij op zoek naar een goede WA verzekering Audi? Dan kun je kiezen uit meerdere dekkingen. Daarom is het goed om verschillende aansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dat doe je gemakkelijk op WAverzekering.nl. Zo vind jij snel en eenvoudig de WA verzekering voor je Audi, die aansluit bij je persoonlijke wensen. Audi wordt gezien als een luxe merk dat steeds bezig is om nieuwe technologie toe te passen. Er zijn veel verschillende modellen van Audi beschikbaar.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Over Audi

Audi maakt luxe personenauto’s en staat bekend om zijn voortdurende technische vernieuwingen. Het merk werd opgericht door August Horch. Zijn achternaam is in het Latijn Audi. De vier ringen van het Audi-logo symboliseren de vier bedrijven waaruit Audi is ontstaan. Tegelijk verwijzen ze naar de Olympische Spelen. Audi is actief binnen de Volkswagen Groep en werkt actief samen met gerenommeerde merken als Ducati en Lamborghini. 

Welke Audi modellen zijn er?

Audi maakt al vele jaren auto’s in diverse series en modellen. De bekendste modellen zetten we hier voor je op een rijtje:

Audi A1
Audi A3
Audi A4
Audi A5
Audi A6
Audi A7
Audi A8
Audi TT 
Audi Q3
Audi Q5
Audi Q7
Audi S-serie

Waarom een WA verzekering Audi afsluiten?

Als je in Nederland woont, ben je verplicht een WA verzekering voor je Audi af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen schade die je toebrengt aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding of ongelukje bij het parkeren. Bij een standaard WA verzekering auto dekt niet de schade aan je eigen auto. Daarvoor kun je wel extra dekkingen afsluiten. Met een WA+ verzekering, die ook wel bekend staat als WA+ beperkt casco wordt onder meer diefstal en ruitschade vergoed. De meest uitgebreide autoverzekering is de allrisk verzekering. Hiermee ben je volledig verzekerd tegen schade aan anderen én aan je eigen auto.

Wat kost een WA autoverzekering voor je Audi?

De kosten van de WA autoverzekering die je kiest, hangen af van de dekking. De standaard WA verzekering is het voordeligst, de WA+ verzekering heeft een hogere premie en de allrisk verzekering kost het meest. Daarnaast tellen ook het eigen risico en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd mee. Je kunt ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten, zoals een schade-inzittendenverzekering of een ongevallen-inzittendenverzekering. Ook rechtsbijstand en hulp bij pech zijn bij te verzekeren.

Welke autoverzekering past bij mij?

Als je een WA verzekering wilt afsluiten voor je Audi, is het verstandig om uit te gaan van je persoonlijke situatie. Nieuwere auto’s, die jonger zijn dan 6 jaar, worden meestal allrisk verzekerd. Is je Audi ouder dan 10 jaar? Dan heb je waarschijnlijk genoeg aan een WA verzekering. De premie moet natuurlijk wel passen bij de dagwaarde van je auto. Op WAverzekering.nl bereken je snel en gemakkelijk de premie die je gaat betalen. Zo kun jij de beste WA autoverzekering voor je Audi vinden. Het enige wat je hoeft te doen, is het kenteken van je Audi en het aantal schadevrije jaren invullen. Daarnaast zijn er nog wat persoonlijke gegevens nodig. Met de vergelijker van WAverzekeringen.nl zie je meteen welke autoverzekering bij jouw Audi past.

Besparen op je WA verzekering voor je Audi

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om geen hoge premie te hoeven betalen. In de eerste plaats is het belangrijk om regelmatig verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Dt kan veel verschil maken voor de premie die je betaalt. Is het mogelijk om de premie voor het hele jaar in één keer te betalen? Dat is zeker het overwegen waard, omdat je dan bij veel verzekeringen een flinke korting krijgt. KIeine schades kun je het beste zelf betalen. Zo blijven je schadevrije jaren staan en ga je niet meer premie betalen. Kijk ook goed naar de dekkingen en aanvullende verzekeringen. Heb je die echt nodig? Kijk voor de beste en voordeligste verzekeringen op WAverzekering.nl.

Is een WA verzekering Audi eigenlijk verplicht?

Ja, als eigenaar van een auto is het verplicht een verzekering af te sluiten. Dus ook als je gekozen hebt voor Audi, een merk dat werd opgericht door August Horch. De auto met de vier ringen – die staan voor de vier bedrijven waaruit Audi is ontstaan- mag er zijn er verdient ook een goede verzekering.

Welke verzekeringen kun je voor je Audi afsluiten?

Je dient tenminste een WA verzekering voor je Audi af te sluiten. Dat is wettelijk verplicht. Het is meteen ook de goedkoopste dekking. De meest uitgebreide dekking die je kunt afsluiten is de allrisk verzekering, ook wel WA Volledig Casco genoemd. Dan is ook de schade aan je eigen auto verzekerd mocht je betrokken raken bij een ongeval.

Wat kan waverzekeirng.nl voor je betekenen?

Via waverzekeirng.nl kun je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken. Aan de hand van jouw wensen kies je de voor jou beste verzekering. Dat is doorgaans die verzekering die de beste dekking biedt en die het meest voordelig is.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo