WA verzekering Mercedes-Benz

Goedkope WA verzekering Mercedes Benz
Goedkope WA verzekering Mercedes Benz

Wil jij een voordelige WA autoverzekering Mercedes Benz afsluiten? Op WAverzekering.nl helpen we je de verzekering te vinden die het beste bij je past. Je kunt de verschillende WA autoverzekeringen gemakkelijk vergelijken. Zo ontdek je snel wat de verzekering met de hoogste dekking is. En met de laagste premie natuurlijk. In Nederland is een WA autoverzekering verplicht. Deze verzekering vergoedt de schade die jij bij anderen veroorzaakt. Er zijn WA verzekering auto met verschillende dekkingen. 

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Over Mercedes Benz

Autobedrijf Mercedes-Benz werd in 1926 opgericht in Duitsland. Het bedrijf ontstond uit een fusie. Benz & Cie ging samenwerken met Daimler Motoren Gesellschaft. Het merk Mercedes is vernoemd naar de dochter van verkoper Emil Jellinek. Hij verkocht met groot succes de allereerste Daimlers. Vandaar dat het bedrijf de naam van zijn dochter kreeg: Mercedes. Benz heeft een lange geschiedenis. Het bedrijf maakte de eerste auto met een benzine verbrandingsmotor. Dat was de Benz Patent Motorwagen. Met deze auto reed Bertha, de vrouw van oprichter Karl Benz, de eerste autorit ooit. Een tocht van zo’n 100 kilometer van Mannheim naar Pforzheim. Met 2 kinderen naast zich!

Welke modellen zijn er van Mercedes Benz?

Mercedes is een luxe automerk, dat al vele modellen heeft gemaakt. De meest populaire modellen zijn:

Mercedes-Benz A-Klasse
Mercedes-Benz C-Klasse
Mercedes-Benz E-Klasse
Mercedes-Benz S-Klasse
Mercedes-Benz V-Klasse
Mercedes-Benz GLE
Mercedes-Benz Sprinter
Mercedes-Benz Vito

Wat is een WA verzekering Mercedes Benz precies?

Een WA autoverzekering verzekert de schade die jij veroorzaakt bij anderen. Daarom is deze verzekering verplicht als je een auto hebt. Er zijn WA autoverzekeringen met verschillende dekkingen. De standaard WA verzekering vergoedt alleen de schade bij anderen. Wil je zelf ook een vergoeding? Dan is de WA+ of WA+ beperkt casco verzekering een volgende stap. Deze dekt bijvoorbeeld ook ruitschade of diefstalschade aan jouw auto. De meest uitgebreide WA autoverzekering is de allrisk verzekering. Want die vergoedt de schade bij jou en de tegenpartij.

Kan ik ook aanvullende verzekeringen afsluiten?

Als je een WA verzekering Mercedes Benz afsluit, kun je ook aanvullende verzekeringen aanvragen. Vervoer jij vaak passagiers? Dan kan een ongevallen-inzittendenverzekering of schade-inzittendenverzekering handig zijn. Ook rechtshulp kun je bijverzekeren. Bekijk altijd eerst of je al een losse rechtsbijstandverzekering hebt. Zo voorkom je dat je je oververzekerd. Dat scheelt ook weer een stuk in de premie! 

Welke WA autoverzekering kies ik voor mijn Mercedes-Benz?

Heb jij een nieuwe Mercedes Benz? Of is je auto jonger dan 6 jaar? Dan is het verstandig om een allrisk verzekering te nemen, want de waarde van je auto is hoog. Als je Mercedes Benz ouder dan 10 jaar is, heb je meestal geen allrisk verzekering meer nodig. Dan heb je genoeg aan een WA+ of standaard WA autoverzekering. Zo betaal je niet teveel premie. Om je premie laag te houden, kun je een hoger eigen risico nemen. Ook scheelt het vaak als je de jaarlijkse premie in één keer betaalt. Daarnaast wordt er gekeken naar je schadevrije jaren. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe meer korting je krijgt op de premie.

Waarom verschillende WA autoverzekeringen voor mijn Mercedes-Benz vergelijken?

Het vergelijken van WA autoverzekeringen kan je een besparing opleveren. De premies veranderen namelijk regelmatig. Ook als je al lang een WA autoverzekering hebt, is vergelijken aan te raden. Misschien is je situatie veranderd en is een lagere dekking voldoende. WAverzekering.nl helpt je graag de beste en goedkoopste WA autoverzekering voor je Mercedes Benz te vinden. 

Geldt de verzekeringsplicht ook voor de Mercedes-Benz?

Ja. Elke auto in ons land die gebruik maakt van de openbare weg moet tenminste WA verzekerd zijn. Het is dus zeer verstandig om je Mercedes-Benz te verzekeren. Doe je dat niet, dan kun je zomaar een boete van enkele honderden euro’s tegemoet zien. Zowel de politie als het RDW checkt of jouw Mercedes-Benz verzekerd is.

Welke verzekeringen zijn er voor de Mercedes-Benz?

Je kunt kiezen voor de WA verzekering, de WA Beperkt Casco verzekering en de meest uitgebreide WA verzekering, de allrisk verzekering. Uiteraard is de WA-verzekering het goedkoopst en geldt de WA autoverzekering Volledig Casco als de meest uitgebreide en duurste verzekering voor jouw Mercedes-Benz.

Hoe kan waverzekering.nl je van dienst zijn?

Hier op waverzekering.nl kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Door te vergelijken vind je de verzekering met de beste dekking en de meest aantrekkelijke premie voor jouw Mercedes-Benz.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo