WA-verzekering afsluiten

Het afsluiten van een WA-verzekering is zo gebeurd maar het is wel belangrijk dat je eerst goed vergelijkt. En dat je van tevoren goed inleest over de verschillende polisvoorwaarden. Want passen de voorwaarden wel bij het soort schade waartegen je je wilt verzekeren? En wil je beperkte aansprakelijkheid of maximale dekking? Uiteraard leveren verschillende keuzes een andere maandelijkse premie op. Doorgaans geldt: hoe hoger het bedrag waartegen je je wilt verzekeren, hoe hoger de maandelijkse premie. En: hoe meer risico’s en schade er gedekt zijn, hoe hoger de premie.

Het is mogelijk om een WA verzekering af te sluiten voor je zelf of je gezin als persoon. We hebben het dan over een aansprakelijkheidsverzekering.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Als je echter een WA verzekering voor je auto wilt afsluiten dan is dat ook mogelijk via WAverzekering.nl. Wanneer je een voertuig gaat aanschaffen is het handig wanneer je een aantal basisgegevens weet zoals bouwjaar en kenteken en het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden.

Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten: wat is jouw situatie?

Wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering wenst af te sluiten, is het verstandig om je af te vragen hoe groot de kans is dat je schade veroorzaakt bij een ander. Het is logisch dat iemand met een paar kinderen en een huisdier meer risico loopt op het veroorzaken van schade. Ben je alleen en al wat ouder, dan word je ook behoedzamer in je gedrag en zul je waarschijnlijk minder gauw risico op schade lopen. Een beperktere aansprakelijkheidsverzekering is dan misschien verstandiger. Kinderen zijn doorgaans minder voorzichtig dan volwassenen en ook dieren kennen het concept ‘schade’ natuurlijk niet. Een ongeluk zit daarom in een klein hoekje. Je kind stoot bijvoorbeeld in een winkel een dure vaas omver. Of je hond springt met modderige poten tegen iemand op en bevlekt iemands kleding waardoor de ander voor stomerijkosten komt te staan.

  • Het afsluiten van een WA-verzekering beschermt je tegen onverwacht hoge kosten indien jijzelf of iemand die onder jouw gezag valt zoals je kinderen of huisdieren, schade veroorzaken.
  • Er bestaan verschillende opties voor het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. Door je goed in te lezen en je situatie tegen het licht te houden, voorkom je dat je onder- of oververzekerd bent. Bij de verschillende voorwaarden van een aansprakelijkheidsverzekering horen verschillende maandelijkse premies.

De wettelijk verplichte WA-verzekering afsluiten.

Zoals gezegd is de WA-verzekering verplicht wanneer je een auto of een ander gemotoriseerd voertuig bestuurt. Het is dan ook zaak dat je direct een WA-verzekering auto afsluit zodra je een voertuig koopt en het officieel op jouw naam komt te staan. Dit kun je ter plaatse doen bij aanschaf van het voertuig en de WA-verzekering gaat, na bevestiging van je bestelling en indien gewenst, direct in. Bij he afsluiten van de WA-verzekering heb je doorgaans drie typen verzekering: WA, WA+ (beperkt casco) en WA allrisk (uitgebreid casco). De optie om alleen WA af te sluiten is verplicht. WA beperkt casco en allrisk zijn aanvullende verzekering en je mag zelf bepalen of je die aanvulling wenst.

  • Een WA-verzekering is gemakkelijk online af te sluiten. Lees je goed in over de verschillen tussen de WA-verzekering.
  • WA-verzekeringen zijn er doorgaans in drie types. Het is afhankelijk van de leeftijd van je voertuig en je wensen welke verzekering je af wilt sluiten.
Is een WA verzekering afsluiten eigenlijk verplicht?

Ja, wel als je kijkt naar de WA verzekering voor de auto. De auto dient tenminste WA verzekerd te zijn, Heb je geen verzekering afgesloten voor de auto, dan kun je rekenen op een fikse boete. De WA persoon verzekering is er ook. Deze verzekering is overigens niet verplicht. Het is overigens wel verstandig om deze verzekering af te sluiten.

Kun je alleen een WA verzekering voor de auto afsluiten?

Nee, er zijn meer opties dan alleen de WA verzekering. Zo kun je ook kiezen voor de WA+ verzekering en voor een Allrisk verzekering. Deze laatste verzekering geldt als de meest uitgebreide en meteen ook de meest kostbare. De WA verzekering voor de auto is verplicht en meteen ook de goedkoopste verzekering.

Hoe kun je de voor jou beste WA verzekering vinden?

Als je de beste WA verzekering af wilt sluiten of op zoek bent naar de goedkoopste autoverzekering, dan lees je je eerst goed in. Vervolgens kun je de verzekeringen hier op waverzekering.nl prima met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo