Goedkope autoverzekering

Wil jij een goedkope autoverzekering afsluiten? Dan is het een goed idee om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op WAverzekering.nl helpen wij je graag om de beste en goedkoopste autoverzekering te vinden. We hebben namelijk een handige vergelijker voor je. Je hoeft alleen maar wat gegevens in te vullen en krijgt van ons een overzicht van de autoverzekeringen die bij jou passen. Zo kun jij gemakkelijker een keuze maken en betaal je nooit teveel premie.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Wat is een goedkope autoverzekering?

Een goedkope autoverzekering is een verzekering met een lage premie en een goede dekking. De dekking kan per verzekeraar verschillen. Daarom is het zo belangrijk om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Als jij een autoverzekering wilt afsluiten, ga je uit van je persoonlijke situatie. Wat zijn je wensen precies? Wil je alleen schade bij de tegenpartij verzekeren of ook je eigen schade? Daarnaast kun je je afvragen hoeveel je maximaal wilt betalen voor je autoverzekering.

Welke autoverzekeringen zijn er?

In Nederland ben je verplicht om een WA autoverzekering af te sluiten. Deze wettelijke aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die jij veroorzaakt bij anderen. De basis WA autoverzekering doet ook niet meer dan dat. Jouw eigen schade zul je zelf moeten betalen. Een WA+ of WA beperkt casco verzekering dekt wel gedeeltelijk je eigen schade. Bij een inbraak in je auto bijvoorbeeld. Schade van een ingeslagen ruit of opengebroken portier wordt vergoed door de verzekering. Wil je echt volledig verzekerd zijn? Kies dan een allrisk verzekering. Die dekt alle schade van jou en van de tegenpartij. Ontdek op WAverzekering.nl welke goedkope autoverzekering aansluit bij jouw wensen.

Hoe vind ik een goedkope autoverzekering?

Een goedkope autoverzekering vind je door verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Zo zie je al snel wat de goedkoopste autoverzekering voor jou is. Maar er is meer wat je kunt doen om de premie laag te houden. Een hoger eigen risico nemen bijvoorbeeld. Daardoor gaat de premie omlaag. Ook je schadevrije jaren zijn belangrijk. Rijd jij al jaren zonder brokken te maken? Dan heeft dat een gunstige invloed op de premie van je autoverzekering. Het helpt ook als je de premie voor een jaar in één keer betaalt. Veel verzekeraars geven je dan een aantrekkelijke korting.

Welke goedkope autoverzekering kan ik het beste kiezen?

Welke autoverzekering je kiest, heeft onder meer te maken met de leeftijd van je auto en je persoonlijke wensen. Een nieuwere auto zal je al snel allrisk verzekeren, terwijl een oudere auto genoeg heeft aan een standaard WA verzekering. Meestal wordt er voor auto’s die jonger zijn dan 6 jaar een allriskverzekering gekozen. Voor oudere auto’s, die meer dan 10 jaar zijn, is een basis WA autoverzekering het meest geschikt.

Heb ik aanvullende verzekeringen nodig?

Soms is het handig om aanvullende verzekeringen af te sluiten bij je goedkope autoverzekering. Als er vaak mensen met je meerijden bijvoorbeeld. Dan is het verstandig om te kiezen voor een schade-inzittendenverzekering of een ongevallen-inzittendenverzekering. Ook rechtsbijstand kun je bijverzekeren. Dat is alleen nodig als je nog geen aparte rechtsbijstandverzekering hebt. Kijk altijd goed welke dekkingen je echt nodig hebt. Zo voorkom je dat je oververzekerd bent.

Is het afsluiten van een autoverzekering eigenlijk verplicht?

Inderdaad, het afsluiten van een autoverzekering is verplicht. Als jij zonder verzekering de weg opgaat en je wordt staande gehouden of gecontroleerd door de politie, dan krijg je een boete. Bovendien ben je zonder verzekering altijd zelf verantwoordelijk voor alle kosten als je een ongeval krijgt.

Wat is een goedkope autoverzekering?

Veruit de goedkoopste autoverzekering is de WA verzekering. Deze verzekering is ook verplicht. Je bent dan alleen gedekt voor de schade die jij veroorzaakt aan derden. Dat betekent dus dat je zelf de schade aan jouw eigen auto moet betalen.

Wat zijn andere verzekeringsmogelijkheden voor de auto?

Wil jij jouw auto beter verzekeren, dan zou je kunnen kiezen voor de WA+ of de Allrisk verzekering. Je vindt de voor jou beste verzekering door de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Dat kan prima hier op waverzekering.nl.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo