WA verzekering BMW

goedkope wa autoverzekering bmw
Kies een goedkope WA verzekering BMW

Wil jij een goedkope WA verzekering voor je BMW afsluiten? Dan is het belangrijk om te weten welke verzekering het beste bij je past. Daar kom je snel en gemakkelijk achter door verschillende WA verzekering auto voor je BMW met elkaar te vergelijken. Op WAverzekering.nl helpen we je daar graag bij. Met onze handige vergelijkingstool krijg je in no-time een overzicht van de beste en goedkoopste WA verzekeringen. Zo kun jij vandaag nog goed verzekerd met je BMW de weg op.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Over BMW

BMW is wereldwijd een populair automerk. De afkorting BMW staat voor Bayerische Motoren Werke, dat in 1913 werd opgericht in München. BMW Group maakt niet alleen auto’s voor BMW, maar ook auto’s voor Rolls-Royce en MINI. BMW richt zich op het hogere segment en maakt luxe uitgeruste auto’s en motoren.

Welke BMW modellen zijn er?

BMW heeft een aantal populaire modellen ontwikkeld, die wereldwijd goed verkocht worden. We zetten de belangrijkste modellen voor je op een rijtje.

BMW 1 serie
BMW 2 serie
BMW 3 serie
BMW 4 serie
BMW 5 serie
BMW 6 serie
BMW 7 serie
BMW X serie
BMW M
BMW Z4 Roadster
BMWi

Waarom heb ik een WA verzekering voor mijn BMW nodig?

Een WA verzekering voor je BMW is in Nederland verplicht. Zonder verzekering mag je namelijk niet met je BMW de weg op. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dat betekent dat jij aansprakelijk bent als je schade bij anderen veroorzaakt. Een WA verzekering dekt deze schade. Er zijn meerdere dekkingen mogelijk. De voordeligste keuze is de standaard WA autoverzekering Audi. Houd er wel rekening mee dat deze verzekering alleen de schade van de tegenpartij dekt. Een WA+ of WA beperkt casco verzekering vergoedt gedeeltelijk ook de schade aan je eigen auto. Wil je compleet verzekerd zijn? Dan kies je voor de meest uitgebreide allrisk verzekering.

Welke WA verzekering BMW heb ik nodig?

De dekking die je kiest, hangt onder andere af van de leeftijd van je BMW. Zo wordt er voor auto’s die jonger zijn dan 6 jaar meestal een allrisk verzekering afgesloten. Hou ouder je auto wordt, hoe goedkoper je hem kunt verzekeren. Is je BMW ouder dan 10 jaar? Dan heb je waarschijnlijk al genoeg aan een standaard WA verzekering. Soms is het handig om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Als er vaak iemand met je meerijdt, is een ongevallen-inzittendenverzekering of schade-inzittendenverzekering een goed idee. Ook rechtshulp kun je mee verzekeren. Doe dit alleen als je nog geen aparte rechtsbijstandverzekering hebt.

Wat kost een WA verzekering voor mijn BMW?

De premie van een WA autoverzekering voor je BMW wordt bepaald door de dekking die jij wilt hebben. Er is namelijk nogal wat verschil tussen de premie van een standaard WA verzekering en de premie van een allriskverzekering. Heb jij veel schadevrije jaren? Dan is dat gunstig voor je premie. Om het premiebedrag laag te houden, kun je een hoger eigen risico nemen. Ook scheelt het als je de premie voor een heel jaar ineens betaalt. Wil jij weten welke WA verzekering voor je BMW het goedkoopst is? Vergelijk dan nu verschillende WA verzekeringen met elkaar. Wij helpen je om de juiste keuze te maken.

Is een WA verzekering voor jouw BWM verplicht?

Ja, ook als BMW rijder is het verplicht om tenminste een WA verzekering af te sluiten. Dit is wettelijk verplicht in ons land. Welke verzekering het best bij jouw BMW past, kun je hier vergelijken met een vergelijkingstool.

Welke autoverzekeringen zijn er voor jouw BMW

Je kunt kiezen voor een WA verzekering, een WA Beperkt Casco en een Allrisk verzekering. Welke verzekering je kiest is afhankelijk van onder meer de leeftijd van de auto en het aantal kilometers dat je op jaarbasis rijdt. De WA verzekering is de verzekering met de kleinste dekking, de Allrisk verzekering geldt als de meest uitgebreide. In dat geval is ook de schade aan jouw auto verzekerd bij een ongeval.

Hoe kan waverzekering.nl jou verder helpen?

Hier op deze website kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo vind je de voor jou beste verzekering, de verzekering met de laagste premie en de beste dekking.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo