WA Beperkt Casco ( WA+)

Met een WA beperkt casco verzekering ( ook wel WA+ genoemd) is je auto bij vrijwel alle verzekeraars niet volledig of helemaal niet gedekt tegen schade die je zelf veroorzaakt tijdens een ongeval. Pas bij de WA volledig casco kun je ook eigen ongelukjes claimen. Daarnaast is de auto via de aanvullende modules wél beschermd tegen schade die ontstaat door brand, storm, vandalisme en diefstal. Ook ben je vaak wel beschermd tegen schade aan je autoruiten. Op WAverzekering.nl leggen we je uit wat nu precies WA beperkt casco is én je kunt direct WA beperkt casco verzekeringen vergelijken.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Dekking WA+ vergelijken met WA en AllRisk

Onderstaand vind je een overzicht welke schade een WA beperkt casco dekt:

Oorzaak schadeWA verzekering (Goedkoopste)WA Beperkt Casco (WA+)WA Volledig Casco (AllRisk)
Schade aan derden/tweezijdige schade
Brand, explosie en blikseminslag 
Diefstal 
Sterretje in voorruit 
Botsingen met dieren 
Storm en ander natuurgeweld 
Aanrijdingen, slippen en te water raken  
Anders van buitenkomend onheil  

Schadeherstel bij een WA beperkt casco verzekering

Wanneer je schade oploopt, is dat al vervelend genoeg. Je auto is echter waarschijnlijk je hoofdvervoermiddel en het is dan ook extra ongemakkelijk als je je auto een paar dagen of zelfs weken moet missen. Het is dan een geruststellende gedachte om te weten dat bij sommige WA beperkt casco verzekeringen vervangend vervoer deel uitmaakt van de polisvoorwaarden.

Wanneer je een WA beperkt cascoverzekering gaat vergelijken, loont het dus om dit in je overwegingen en uiteindelijke keuze mee te nemen. Wanneer je auto hersteld wordt voor schade die onder je polis valt, dan krijg je meestal via het herstelbedrijf vervangend vervoer. Ideaal, want als je de auto dagelijks nodig hebt voor je werk, boodschappen of je gezin, dan zit je al gauw met de handen in het haar wanneer je zonder komt te zitten.

WA beperkt casco en schade door diefstal, vandalisme en storm

Helaas komen stormen en harde wind regelmatig voor in Nederland. Hele takken worden dan soms van bomen gerukt en jammer genoeg komen die vaak terecht op geparkeerde auto’s. Een flinke kras of deuk (of zelfs veel ergere schade) is dan niet ongewoon. Staan er hoge bomen in je straat of op de plek waar je je auto vaak parkeert? Dan is de kans dat jouw auto schade oploopt tijdens een storm natuurlijk vele malen hoger.

Voor vandalisme en diefstal geldt hetzelfde. Het komt niet zelden voor dat geparkeerde auto’s vernield worden. Auto-eigenaren krijgen soms bijvoorbeeld te maken met afgetrapte spiegels en andere soorten vandalisme. Het is dan prettig te weten dat dit soort schade, die natuurlijk niet is ontstaan door jouw eigen schuld, gedekt is onder de polis van je WA beperkt cascoverzekering.

WA Plus en ruitschade

De ruiten van je auto zijn een kwetsbaar onderdeel. Gelukkig kunnen ze wel tegen een stootje en zijn ze zo stevig gefabriceerd dat ze niet snel in duizenden stukken uiteenvallen zoals gewoon glas. Dat zou ook nog eens levensgevaarlijk zijn tijdens het rijden. Maar bijna iedere autobezitter heeft wel eens een zogeheten ster in zijn autoruit gehad. Een ster in je glas kan al door een zeer klein opspattend steentje dat tegen de ruit slaat ontstaan. Niet alleen is dit ontsierend maar je autoruit wordt er als geheel ook zwakker van. Ook kan bij koud weer een ster in je ruit uitgroeien tot een scheur wanneer het in de auto een stuk warmer is dan buiten. Door het temperatuurverschil kan de ruit dan springen. In dat geval zul je de hele autoruit moeten laten vervangen en dat kan een kostbare aangelegenheid zijn als je dat uit eigen zak moet betalen. Een simpel sterretje kan tegenwoordig via allerlei vernuftige methodes met epoxyhars snel worden gerepareerd. Bij veel WA beperkt cascoverzekeringen is ruitschade tevens meeverzekerd en hoef je dus niet in te zitten over die ster in het glas.

Wat wordt gedekt als je een WA Beperkt Casco autoverzekering hebt afgesloten?

Heb jij gekozen voor een WA Beperkt Casco autoverzekering, dan ben je verzekerd voor schade aan derden, brand, explosie, diefstal, een sterretje in je voorruit, botsingen met dieren en storm en andere natuurgeweld. Deze verzekering wordt ook wel de WA+ verzekering genoemd.

Is er verschil tussen WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco?

Ja, er is een wezenlijk verschil tussen deze twee autoverzekeringen. Kies je voor een WA Volledig Casco of allriskverzekering, dan is ook de schade aan je eigen auto gedekt. Dat is bij een WA Beperkt Casco autoverzekering niet het geval.

Hoe vind je de voor jou beste autoverzekering?

Die vind je door de verzekeraars hier op de website met elkaar te vergelijken. Op basis van jouw specifieke wensen kies je voor die verzekering die je de beste dekking biedt en dat tegen de meest aantrekkelijke premie doet.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo