Goedkoopste WA-verzekering

Wil je de goedkoopste WA-verzekering dan zijn er een aantal aandachtspunten. Het moge inmiddels duidelijk zijn; rondrijden in een onverzekerde auto is onverstandig en ook nog eens tegen de wet. Aangezien er in Nederland miljoenen auto’s zijn, zijn er ook behoorlijk wat aanbieders van goedkope WA-verzekeringen auto en concurreren ze met prijzen en dekkingsgraad. De premies kunnen onderling nogal verschillen. Dat geldt tevens voor aansprakelijkheidsverzekeringen. Daarom lees je op WAverzekering.nl meer informatie over wat nu precies de goedkoopste WA-verzekering is. Wil je direct een goedkope WA-verzekeringen vergelijken? Dat kan, we bieden allerlei handige tips voor het afsluiten en vergelijken van de goedkoopste WA-verzekering.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Eigenlijk geldt precies hetzelfde voor de aansprakelijkheidsverzekering. De eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen is “waartegen wil ik me precies verzekeren?”. Daarmee kijk je ook precies naar jouw situatie. Pas dan kun je de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering afsluiten die past bij jouzelf en je gezinssituatie. Let dus goed op, want jezelf verzekeren voor situaties die niet op jou van toepassing zijn en de verzekering afsluiten enkel omdat deze de goedkoopste maandpremie heeft, kan dus duurkoop blijken te zijn. Je wilt je natuurlijk juist beschermen tegen risico’s die je loopt.

Bestaat de goedkoopste WA-verzekering eigenlijk wel?

‘Goedkoop’ is relatief. Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste WA-verzekering en enkel kijkt naar de laagste premie is dat niet altijd verstandig. Natuurlijk is het prettig als je maandpremie laag is maar er zijn meer factoren om rekening me te houden wanneer je op zoek bent naar een goedkope verzekering voor de auto. Inhoudelijk verschilt een WA-verzekering per verzekeraar maar om het predicaat WA-verzekering te krijgen moet de verzekeraar aan een paar minimale eisen voldoen, zoals de maximale hoogte van het gedekte schadebedrag.

Goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering: waar moet je op letten?

Wanneer je de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering wilt, loont het de moeite om goed te kijken naar de polisvoorwaarden. Let daarbij met name op uitzonderingssituaties (situaties waarin de verzekeraar niet uitkeert). Het kan namelijk zo zijn dat indien je bepaalde risicovolle activiteiten beoefent, schade die daaruit voortvloeit niet vergoed wordt. Verzekeraars kijken ook naar je verleden als declarant. Hoe vaak heb je bijvoorbeeld schade geclaimd en was je dan de veroorzaker? Dat kan zorgen voor een hogere maandpremie. Tevens is het van belang dat je aansprakelijkheidsverzekering geldt voor alle personen in jouw huishouden. Zo is iedereen in jouw gezin met één maandpremie beschermd tegen de gevolgen van allerlei ongelukjes. Er zijn ook persoonsgebonden aansprakelijkheidsverzekering dus vergewis je hier altijd van voordat je de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering af denkt te sluiten. Normaal gezien staat altijd duidelijk in de polisvoorwaarden van jouw keuze wie er meeverzekerd zijn (partner, kinderen en/of huisdieren, soms zelfs uitwonende kinderen zoals bij FBTO).

Op welke manieren kun jij jouw auto precies verzekeren?

In ons land is tenminste de WA verzekering verplicht. Verder kun je nog kiezen voor een WA+ verzekering. De meest uitgebreide dekking heb je als je kiest voor een Allrisk verzekering. Behalve deze drie verzekeringen kun je ook nog eens kiezen voor een aantal aanvullende modules.

Is een WA verzekering voor de auto verplicht?

Ja, de WA verzekering is in ons land en in hele Europa verplicht. Dat geldt overigens niet voor het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering. De WA verzekering geldt als de goedkoopste autoverzekering. De schade die jij aanricht aan derden wordt dan vergoed, niet de schade aan de eigen auto.

Hoe vind je de goedkoopste WA verzekering?

De premie voor de WA verzekering kan voor iedereen anders zijn en de hoogte is onder meer afhankelijk van de auto, jouw leeftijd en de regio waar je woont. De goedkoopste WA verzekering vind je door de verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Zo vind je een goede verzekering die aansluit bij jouw betaalwensen.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo