WA-verzekering auto vergelijken

Wanneer je WA-verzekering voor je auto gaat vergelijken, dien je een aantal gegevens over het aan te schaffen voertuig te hebben. Bij het vergelijken is je eerste criterium de leeftijd van de auto. Maar daarnaast dien je ook te kijken naar een aantal andere zaken. Komen er in jouw buurt bijvoorbeeld vaak auto-inbraken voor? Of is er vaak overlast en vandalisme? Of misschien niet in jouw eigen buurt maar wel op de plekken waar je vaak met de auto heen gaat, zoals naar je werk. Bij het vergelijken WA-verzekeringen voor je auto dien je ook met dergelijke zaken rekening te houden. Met de informatie op WAverzekering.nl maak je de beste keuze voor jouw auto en kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

WA-verzekering auto vergelijken: welke gegevens heb ik nodig?

Het handigst is als je weet wat het kenteken van de auto is. Met het kenteken kun je het best allereerst een check doen bij de RDW om te zien of de kilometerstand van de auto logisch verklaarbaar is. Daarnaast kun je ook zien wanneer de APK afloopt en of er überhaupt een geldige APK op de auto zit. Een geldige APK is namelijk een absolute vereiste voor het afsluiten van een WA-verzekering.

Beschik je niet over deze gegevens maar wil je toch al WA-verzekering auto vergelijken? Probeer dan een zo nauwkeurige mogelijke inschatting te maken van de leeftijd van de auto. Weet je de leeftijd, dan kun je vergelijkingen gaan maken tussen WA-verzekering, WA+ en WA allrisk.

We hebben op WAverzekering.nl een aantal betrouwbare aanbieders van WA-verzekeringen geselecteerd. Deze kun je gemakkelijk met elkaar vergelijken. Ook kun je direct WA-verzekeringen afsluiten bij de aanbieder van je keuze.

WA-verzekering auto vergelijken, waar moet je op letten?

Allereerst is natuurlijk de leeftijd van de auto van belang. Het is bij auto’s jonger dan 5 jaar oud verstandig om de auto volledig casco te verzekeren. Zo ben je gedekt tegen vrijwel alle soorten schade aan je auto, ook als je zelf schuld hebt aan de schade. Het zou immers een hoop geld kosten om de auto te herstellen naar (bijna) nieuwstaat. Dat is wel belangrijk, want ook relatief nieuwe auto’s verliezen veel waarde indien er een kras, deuk of andere schade aan zit.

  • Let bij het vergelijken van autoverzekeringen ook op factoren die in jouw buurt van toepassing zijn. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat in jouw straat veel bomen staan. Dat levert risico op van vallende takken. Stormschade is pas gedekt vanaf WA+. De kans is natuurlijk hoger dat er tijdens een storm of hevige windvlaag een tak afscheurt van een hoge boom en op jouw auto valt.
  • Je bent waarschijnlijk ook wel enigszins op de hoogte van de veiligheid in jouw buurt. Komt er bijvoorbeeld vaak diefstal of vandalisme voor in jouw wijk? Dan is het verstandiger om WA-verzekeringen te vergelijken met een hogere dekkingsgraad. Dus WA+ en hoger.
Op basis waarvan komt de premie van de wa-verzekering auto tot stand?

Vergelijken betekent dat er verschillen bestaan tussen de verschillende verzekeraars. Die verschillen ontstaan op basis van de leeftijd van de auto, de regio waarin je woonachtig bent en ook de leeftijd. Zo is het bekend dat beginnend bestuurders meer premie betalen dan ervaren verkeersdeelnemers.

Gelden er verder nog voorwaarden voor de verzekering?

Op het moment dat je een auto op naam zet, sluit je ook een verzekering af. Uiteraard is het verplicht een APK gekeurde auto te verzekeren. Geldt de WA autoverzekering als de minimale verzekering, de meest uitgebreide verzekering is de WA volledig Casco verzekering. Deze verzekering wordt ook wel de allriskverzekering genoemd.

Hoe vind je de voor jou beste autoverzekering?

Je vindt de beste autoverzekering door die hier op deze website met elkaar te vergelijken. Kijk wel verder dan alleen naar de premie, maar kijk vooral naar het prijs- kwaliteitsniveau. Met andere woorden; welke verzekering bied je en de laagste premie en de beste dekking?

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo