WA autoverzekering

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

De WA autoverzekering is de laagste verzekering die je voor je auto kunt aanschaffen. Zoals de naam eigenlijk al aangeeft is het een uitgeklede verzekering. WA-Casco en WA-allrisk hebben altijd als minimale dekking de WA autoverzekering die je voor je auto wettelijk gezien verplicht moet afsluiten. WA-autoverzekering dekt dan ook enkel de schade aan andermans voertuig, evenals de inzittenden van het andere voertuig. Met een WA-autoverzekering beperk je in ieder geval altijd je wettelijke aansprakelijkheid in geval van een ongeluk op de weg. Je bent zo altijd beschermd tegen schade van ten minste 2 miljoen euro. Op WAverzekering.nl bieden we je handige informatie en kun je direct vele WA autoverzekeringen vergelijken

Wat gebeurt er als ik geen WA autoverzekering heb?

Heb je geen WA autoverzekering en je veroorzaakt een ongeval, dan kan dit flink in de papieren lopen. Een ongeval beperkt zich vaak niet alleen tot schade aan jouw auto en die van de ander (financiële schade). Je kunt je echter voorstellen wat de gevolgen zijn wanneer iemand door jouw schuld blijvend fysiek letsel oploopt. In dat geval kan dat je een leven lang aan financiële verplichtingen en afbetalingen opleveren. Zeer onwenselijk en tegen dit levensgrote risico moet je je verzekeren.

Wanneer WA verzekering voor je auto afsluiten?

Wanneer je auto zes jaar of ouder is, kun je het beste kiezen voor WA autoverzekering. Dat betekent dus wel dat je reparaties aan de auto vanwege schade die je zelf veroorzaakt uit eigen zak moet betalen. Wanneer je portier bijvoorbeeld openslaat door de wind en daarbij een andere geparkeerde auto raakt, is de andere auto onder jouw polis wel verzekerd en zal je verzekeraar schade aan dat voertuig vergoeden. Loopt je eigen portier hierbij lak- of deukschade op? Dan is die helaas niet verzekerd bij een WA-beperkt casco. Wil je ook tegen dit soort onverwachte ongelukjes beschermd zijn? Dan is de WA-casco verzekering of de allriskverzekering een betere keuze voor jou.

Wat is een WA autoverzekering?

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Het is de minimale verzekering die verplicht is in ons land. Met deze verzekering ben je gedekt voor de schade die jij aan een andere auto aanricht en aan anderen. Je eigen schade is dus niet verzekerd. Behalve de WA autoverzekering is er nog de WA Casco en WA volledig Casco verzekering. Deze varianten zijn duurder.

Wat als je niet tenminste een WA verzekering afsluit?

Zonder tenminste een WA autoverzekering mag je de weg niet op. Het is bij wet verplicht je auto te verzekeren, zo lang die gebruik maakt van de openbare weg. Doe je dat toch en je wordt staande gehouden door de politie, dan wacht je een hoge boete. Zorg dus dat je auto WA, WA Casco of WA volledig Casco verzekerd is.

Wat kan waverzekering.nl voor je betekenen?

Op dit platform vind je alles over de WA verzekering voor de auto en andere verzekeringsvormen die er zijn. Je kunt er de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en zo de voor jou meest gunstige verzekering afsluiten.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo