WA verzekering Toyota

WA verzekering Toyota vergelijken
WA verzekering Toyota vergelijken

Zoek jij een goede WA verzekering Toyota? Dan is het een goed idee om verschillende WA verzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo weet je al snel wat de beste WA autoverzekering voor jouw situatie is. In Nederland ben je verplicht om je auto WA te verzekeren. Daarbij heb je keuze uit verschillende dekkingen. Op WAverzekering.nl ontdek jij welke WA verzekering auto het meest geschikt is voor jouw Toyota. Wij geven je een duidelijk overzicht. Zodat jij een voordelige verzekering met een goede dekking kunt afsluiten.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Over Toyota

Het Japanse merk Toyota komt van de Toyota Motor Corporation, die werd opgericht in 1937. De directeur was Kiichiro Toyoda, een textielfabrikant die een mechanisch aangedreven weefgetouw uitvond. Met het geld van de patentrechten startte hij de eerste Toyota fabriek. Samen met General Motors en Volkswagen hoort Toyota bij de top van autofabrikanten. Ook Daihatsu en Lexus vallen onder dit bedrijf. 

Welke modellen Toyota zijn er?

Omdat Toyota al een lange geschiedenis heeft, zijn er door de jaren heen veel modellen verschenen. De best verkochte modellen zijn:

Toyota Auris
Toyota Yaris
Toyota Aygo
Toyota Corolla
Toyota Gt 86
Toyota Land Cruiser
Toyota Prius
Toyota Avensis

Waarom een WA verzekering Toyota afsluiten?

Je bent verplicht een WA autoverzekering voor je Toyota af te sluiten. Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij onbedoeld bij anderen veroorzaakt. Er zijn verschillende WA autoverzekeringen voor je Toyota beschikbaar. De voordeligste daarvan is de standaard WA verzekering. Die dekt alleen de schade die je bij anderen veroorzaakt. De schade aan je eigen auto wordt niet vergoed. Een stapje hoger is de WA+ of WA+ beperkt casco verzekering. Die verzekert niet alleen de schade bij anderen, maar ook schade door diefstal of ruitschade aan jouw eigen auto. De meest complete verzekering is de allrisk verzekering met een volledige dekking. Die geldt zowel voor jou als voor de tegenpartij. Naast de WA verzekering van jouw keuze kun je ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten.

Hoe wordt de premie van een WA autoverzekering berekend?

In de eerste plaats wordt het premiebedrag bepaald door de verzekering die jij afsluit. Een standaard WA verzekering voor je Toyota is voordeliger dan een allrisk verzekering. Wat ook meetelt, zijn je schadevrije jaren. Hoe langer je schadevrij hebt gereden, hoe lager de premie zal zijn. Om het premiebedrag laag te houden, kun je ervoor kiezen om een hoger eigen risico te nemen. Je kunt trouwens gemakkelijk besparen op je premie door het bedrag voor een jaar in één keer te betalen. De meeste WA autoverzekeringen geven je dan korting op de premie. 

Welke WA verzekering past bij mijn Toyota?

Om te weten welke WA autoverzekering het beste bij je Toyota past, ga je uit van je persoonlijke situatie. Is jouw Toyota ouder dan 10 jaar? Dan is een standaard WA autoverzekering prima. Rijd je juist in een nieuwe Toyota? Dan is een allrisk verzekering aan te raden. Bedenk ook welke aanvullende verzekering je wilt afsluiten. Als je vaak passagiers bij je hebt, kun je kiezen voor een ongevallen-inzittendenverzekering of schade-inzittendenverzekering. Ook rechtshulp kun je meeverzekeren. Check wel eerst even of je niet al een losse rechtsbijstandverzekering hebt.

WA autoverzekeringen vergelijken

Op WAverzekering.nl vind jij snel en gemakkelijk de WA autoverzekering voor je Toyota met de beste dekking en de laagste premie. Je hoeft alleen wat gegevens in te vullen en wij geven je een overzicht van de beste WA autoverzekering. Heb jij de verzekering van je keuze gevonden? Dan kun je meteen doorklikken naar de verzekeraar, zodat je je Toyota vandaag nog kunt verzekeren. Het is verstandig om regelmatig je premie te checken, zeker als je situatie verandert. Bovendien wordt je auto ook ouder. Je hebt dan genoeg aan een minder uitgebreide verzekering. Een vergelijking op WAverzekering.nl kan je zomaar een mooie besparing opleveren!

Is het verplicht om jouw Toyota te verzekeren?

Ja, in ons land geldt een verzekeringsplicht. Verzeker jij jouw Toyota niet, dan kun je een boete van enkele honderden euro’s opgelegd krijgen van de politie of het RDW. Je kunt kiezen uit drie WA verzekeringen voor jouw Toyota; de WA verzekering, de WA Beperkt Casco of de WA Volledig Casco verzekering.

Welke verzekering kies je voor jouw Toyota?

Welke verzekering je kiest is afhankelijk van onder meer het bouwjaar van jouw Toyota en het aantal kilometer dat je rijdt. Kies je voor de meest uitgebreide WA Volledig Casco verzekering, dan ben je gedekt voor schade aan derden, schade door brand, explosie, blikseminslag, diefstal, een sterretje in de voorruit, botsingen met dieren en schade als gevolg van aanrijdingen, slippen en te water raken.

Hoe kan waverzekering.nl je van dienst zijn?

Hier op deze website kun je de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Zo kom je vanzelf bij die verzekering die bij jou en jouw Toyota past, de beste dekking biedt en de laagste maandpremies hanteert.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo