Schadevrije jaren worden eerlijker verdeeld in het nieuw jaar

Schadevrije jaren worden eerlijker verdeeld in het nieuwe jaar. Tot en met dit jaar kwamen de schadevrije jaren te vervallen bij overlijden, echtscheiding en wanneer er besloten werd in een lease auto te gaan rijden. Per 1 januari 2022 wordt alles anders en is sprake van een eerlijkere situatie. Het Verbond van Verzekeraars zegt content te zijn met de nieuwe regelingen die gaan gelden.

Schadevrije jaren worden eerlijker verdeeld in het nieuwe jaar als sprake is van overlijden, echtscheiding of leasen

Als je rijdt en je maakt geen schade, dan kun je schadevrije jaren claimen. Hoe langer je schadevrij rijdt, hoe groter de korting op de verzekeringspremie wordt. Tot en met dit jaar kwamen de schadevrije jaren te vervallen als sprake was van echtscheiding, overlijden of wanneer je in een leaseauto gaat rijden.

Partner hoeft nu niet ineens meer premie af te dragen

Ga eens uit van de situatie dat je als stel één auto hebt. De schadevrije jaren komen op naam van de hoofd verzekerde. Komt die te overlijden, dan vervallen de schadevrije jaren en betaalde de achtergebleven partner dus ineens veel meer voor de premie van de autoverzekering. Per 2022 verandert dit en krijgt de achterblijver de schadevrije jaren bijgeschreven. Is sprake van een echtscheiding, dan was sprake van een soortgelijke situatie. Per 2022 krijgen de ex partners ieder de helft van de schadevrije jaren op hun naam..

Schadevrije jaren kunnen opgeslagen worden in de Roy data

Ga je in 2022 een auto leasen, dan kunnen de schadevrije jaren opgeslagen worden in de Roy data. Dit is een centrale database waarin alle schadevrije jaren genoteerd staan. Zo komen ook die schadevrije jaren dus niet langer te vervallen.  Let wel, de regeling geldt alleen bij verzekeraars die aangesloten zijn bij de Bond van Verzekeraars.

5/5 - (12 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo