Wat is de beste autoverzekering?

Wil jij weten wat de beste autoverzekering voor jou is? Dan helpen wij je graag deze te vinden! Op WAverzekering.nl kun je namelijk heel gemakkelijk verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarvoor hoef je alleen maar enkele gegevens in te vullen. Wij geven je dan meteen een overzicht van de beste autoverzekeringen, zodat jij een goede keuze kunt maken. Het vergelijken van autoverzekeringen is ook een goed idee als je al een autoverzekering hebt. Het zou zomaar kunnen dat je bij een andere verzekeringsmaatschappij minder premie hoeft te betalen.

Vind de goedkoopste autoverzekering bij 10+ verzekeraars, zoals

Logo van Nationale NederlandenLogo van UnivéLogo van Allianz DirectLogo van ASRLogo van De Goudse
Deze vergelijking is aangeboden door financieel adviseur Haaker & Daas B.V. - AFM 12048971

Wat is een autoverzekering?

In Nederland ben je verplicht om je auto WA te verzekeren. WA is de afkorting van Wettelijke Aansprakelijkheid. Dat betekent dat jij aansprakelijk wordt gehouden voor schade die je bij anderen veroorzaakt. Een WA autoverzekering dekt deze schade. Dat is wel zo’n fijne gedachte als je met je auto de weg op gaat. 

Welke WA autoverzekeringen zijn er?

Je kunt kiezen uit verschillende soorten autoverzekeringen. Dat heeft alles te maken met de dekking die deze verzekeringen geven. De meest basic verzekering is de WA autoverzekering. Die vergoedt alleen de schade van de tegenpartij. Heb jij zelf ook schade? Dan zul je die uit eigen zak moeten betalen. Een WA+ of WA beperkt casco verzekering vergoedt niet alleen de schade van de tegenpartij, maar ook sommige schades bij jou. Zo wordt schade door diefstal of ruitschade bijvoorbeeld vergoed door je autoverzekering. De meest complete verzekering is de allrisk verzekering. Die dekt alle schade van jou en van de tegenpartij. Dit is de beste autoverzekering als je volledig verzekerd wilt zijn, maar tegelijk ook de duurste.

Wat is de beste verzekering voor mij?

De beste autoverzekering is er één met een goede dekking en een lage premie. Het hangt onder andere van de leeftijd van je auto af welke verzekering dat is. Is je auto nog vrij nieuw? Dan zul je hem hoger verzekeren dan wanneer hij al wat ouder is. In de regel worden auto’s die jonger zijn dan 6 jaar vooral allrisk verzekerd. Auto’s die ouder zijn dan 10 jaar hebben meestal alleen nog een gewone WA autoverzekering nodig. Om te bepalen welke verzekering het beste bij je past, ga je uit van je wensen en je persoonlijke situatie.

Hoe zit het met de premie van een autoverzekering?

De premie van een autoverzekering is afhankelijk van de dekking die je kiest. Daarnaast spelen ook je schadevrije jaren en het gekozen eigen risico mee. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe voordeliger de verzekering zal zijn. Ben jij bereid om een hoger eigen risico te betalen? Dan heeft dat een gunstige invloed op je premie.

Vind de autoverzekering met de laagste premie

Op WAverzekering.nl helpen wij je de beste autoverzekering te vinden door verschillende verzekeringen te vergelijken. We zetten de autoverzekeringen die bij jou passen voor je op een rijtje. Daarbij hebben we de autoverzekeringen met de beste dekking en de laagste premie voor je geselecteerd. Zo zie jij in één oogopslag wat de mogelijkheden zijn. Heb je jouw autoverzekering gevonden? Klik dan meteen door naar de verzekeraar om deze af te sluiten. Zo kun jij vandaag nog goed verzekerd de weg op. 

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo