Inboedel en WA-verzekering

Schade aan andermans spullen is natuurlijk ontzettend vervelend. Daartegen kun je je verzekeren middels een aansprakelijkheidsverzekering (WA-persoon) of, indien je deelneemt aan het verkeer met een verzekeringsplichtig voertuig zoals een auto, een WA-verzekering. Maar natuurlijk kunnen er ook allerlei situaties ontstaan waarin enkel jouw eigen spullen in je huis schade oplopen. Ook dat is een vervelende situatie. Het goede nieuws is dat je ook voor dergelijke ongevallen een verzekering kunt afsluiten. Schade aan je eigen spullen kun je gemakkelijk verzekeren middels een inboedelverzekering. Op WAverzekering.nl hebben we daarom tevens meer informatie opgenomen over de inboedelverzekering.

Wat is een inboedelverzekering?

Bij inboedel denken veel mensen direct aan grote spullen zoals meubels. Dat is natuurlijk terecht want je meubels en je inrichting kosten bij elkaar opgeteld vast een lieve duit en je hebt er hard voor gewerkt. Het is logisch dat je dat kostbare bezit wilt beschermen. Maar wist je dat onder inboedel eigenlijk alles valt wat zich in je huis bevindt en wat niet tot de inventaris van je huis zelf behoort zoals een inbouwkeuken?

Het gaat dan tevens om andere kostbare zaken zoals vloerbedekking of parket, je apparatuur zoals televisies en andere elektronische apparaten. En wat dacht je van alle dure devices zoals tablets en laptops die tegenwoordig tot de standaard inventaris van een huishouden behoren? Want kledingstukken afzonderlijk hoeven niet per se heel duur te zijn. Maar denk bijvoorbeeld ook aan je kleding. Een hele garderobekast bij elkaar opgeteld, kost al gauw behoorlijk wat geld. Met een inboedelverzekering verzeker je eenvoudig en goedkoop al je spullen tegen diefstal, storm- en waterschade en brand.

Uitgebreide inboedelverzekering

Tegenwoordig bestaan er ook uitgebreidere versies van de inboedelverzekering. In principe is het zo dat bij een inboedelverzekering je spullen verzekerd zijn tegen schade binnenshuis. Maar er zijn ook inboedelverzekeringen die je spullen buitenshuis verzekeren tegen water- val- en stootschade. Denk dan bijvoorbeeld aan je smartphone en tablet, je kleding of de spullen die je meeneemt wanneer je een dagje weggaat in eigen land. Je staat er misschien niet gauw bij stil maar je hebt al gauw voor een paar duizend euro aan spullen bij je als je een dagje weggaat met je gezin.

Juist tijdens een dagje weg wil je onbezorgd kunnen genieten en als jij of één van je gezinsleden schade oploopt kan dat een domper betekenen op een anderszins leuke dag. De meeste inboedelverzekeringen die ook schade buitenshuis vergoeden zijn wel duurder. Maar vanwege de uitgebreide dekking is het zeker de moeite waard om deze mee te nemen in je vergelijkingen van inboedelverzekeringen.

Is het verplicht om een inboedel of WA verzekering af te sluiten?

Nee, dat is niet verplicht. Wat wel altijd verplicht is, is het afsluiten van een WA verzekering voor een auto. Het is wel verstandig om een inboedel en een WA-persoon verzekering af te sluiten. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Voor je het weet gaat er per ongeluk iets stuk in jouw eigen huis of bij iemand anders.

Je moet wel altijd een WA verzekering voor de auto afsluiten?

Ja, de WA verzekering voor auto’s is verplicht. Deze WA verzekering geldt als de goedkoopste autoverzekering. Ben je WA verzekerd, dan is alleen de schade aan de tegenpartij vergoed. Je moet dan dus nog steeds de schade aan de eigen auto betalen. Je zou wat betreft een autoverzekering ook kunnen kiezen voor een WA+ of een Allrisk verzekering.

Hoe kun je een goedkope WA verzekering voor de auto vinden?

De beste manier om een goedkope WA verzekering voor de auto te vinden is door de verschillende verzekeringen en verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Op die manier vind je een betaalbare verzekering en een verzekering die aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo