besparen op de autoverzekering

Besparen op de autoverzekering

besparen op de autoverzekering
besparen op de autoverzekering

Het is verstandig om tenminste eens per jaar de verzekeringen tegen het licht te houden. En dus ook de autoverzekering. Waar moet je op letten en wat is handig te doen? Besparen op de autoverzekering is in elk geval prima mogelijk.

Besparen op de autoverzekering
Besparen op de autoverzekering

Reden om de autoverzekering te vergelijken is uiteraard kostenbesparing. En vaak ook kun je prima bezuinigen op je autoverzekering. Zoals bekend is een WA-verzekering verplichte kost. Dan is de schade aan de andere auto bij een aanrijding wel, en je eigen schade dus niet gedekt. Tussen de premies die je moet betalen bestaan nogal wat verschillen. Behalve de verplichte WA verzekering kun je de WA beperkt casco verzekering afsluiten en kun je kiezen voor de allriskverzekering. Zeker de schadevrije jaren spelen een rol bij de hoogte van de premie.

Verzekeren naar behoefte
Verzekeren naar behoefte

Je auto verzekeren is verzekeren naar behoefte. Wat is noodzakelijk? Gelukkig helpende vergelijkingssites je al, en geven ze op basis van het invoeren van het kenteken al een advies welke verzekering bij jouw auto past. Uiteindelijk beslis je dat uiteraard altijd zelf. Heb je net een nieuwe auto of een nieuwe verzekering? Dan hoef je niet te vergelijken. Eens per jaar is genoeg bij een al langer lopende verzekering. Bovendien is het goed te vergelijken als sprake is van een gewijzigde omstandigheid. Dat kan bijvoorbeeld verhuizen zijn of de aankoop van een nieuwe auto. Dat kan ook een andere gezinssituatie zijn. Zeker als je verhuist kan de premie zomaar hoger of lager zijn. Je betaalt nou eenmaal meer geld als je in de drukke stad woont ten opzichte van een woonadres op het platteland.

Betaal kleinere schades uit eigen zak
Betaal kleinere schades uit eigen zak

Wat je ook kunt overwegen als je toch met je verzekering bezig bent is het aanpassen van het eigen risico. Heb je wat geld op je spaarrekening? Dan is het soms verstandig de kleinere schades uit eigen zak te betalen. Zo houd je namelijk de schadevrije jaren in stand en betaal je dus minder premie per maand. Je kunt in dat geval ook het bedrag van het eigen risico verhogen. Dan daalt de verzekeringspremie en heb je dus beduidend minder kosten per maand.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo