Autobezitters passen verzekering niet aan

past verzekering niet aan

Autobezitters passen verzekering niet aan nu ze door de corona pandemie veel minder kilometers afleggen. Die vermindering in kilometers is er alleen al omdat mensen veel minder woon-werkkilometers maken. Dit vanwege thuiswerken, dat de nieuwe norm is en de nieuwe norm zal blijven. Automobilisten kunnen besparen op de verzekering als ze minder kilometers maken. Van die mogelijkheid blijkt slechts 5 procent gebruik te maken.

Autobezitters passen verzekering niet aan en laten veel geld liggen

Onderzoek heeft geleerd dat zeventig procent van de autobezitters veel minder kilometers maakt sinds de uitbraak van corona. Wellicht dat dit in de toekomst wel zal veranderen als blijkt dat de afname in kilometers structureel is. Pricewise onderzocht hoeveel geld de consument laat liggen door de autoverzekering niet aan te passen.

Koppel met twee kinderen kan het meest besparen

Daarbij is uitgegaan dat het aantal gereden kilometers afnam van 25.000 naar 7500 kilometers. Dit verschil in kilometrage kan nogal een verschil maken. Voor een starter bijvoorbeeld, kan de maximale besparing zomaar 228 euro op jaarbasis zijn. Een jong koppel kan 207 besparen en een koppel met twee kinderen zomaar 399 euro. Zestig plussers tenslotte, kunnen door het aanpassen van de autoverzekering 259 euro besparen.

Vergelijk de verzekeraars

Niet alle verzekeraars laten het aantal gereden kilometers meetellen voor de hoogte van de premie. Door de verzekeraars die dat wel doen met elkaar te vergelijken, kun je dus prima geld besparen. Vergelijk de informatie op deze website en kijk of een overstap de moeite waard kan zijn.

5/5 - (23 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo