Verzekering elektrische auto fors duurder

Het verzekeren van een elektrische auto blijft fors duurder. Volgens een onderzoek van Geld.nl zijn de verschillen in premie erg groot. Per saldo echter, lijkt het rijden van de elektrische auto toch goedkoper, afgezet tegen het besturen van een benzineauto.

Verzekering elektrische auto fors duurder; tot wel 300 euro per jaar

Voor het onderzoek werden acht verschillende elektrische auto’s, zowel als gebruikt, vergeleken met vergelijkbare auto’s op benzine. Het verschil in verzekeringspremie bedroeg tussen de 10 en de 25 euro per maand, dit uiteraard in het nadeel van de elektrische auto. Dat is dus gemiddeld tussen de 120 en 300 euro per jaar. Gemiddeld bedroeg de premie voor een elektrische auto wat betreft de verzekering 81,40 euro per maand. Voor een benzineauto ligt dit bedrag gemiddeld op 62,18 euro.

Duurder in aanschaf

De reden dat het verzekeren van een elektrische auto duurder is, heeft onder meer te maken met de hogere aanschafprijs. Bovendien weegt de elektrische auto vanwege het accupakket aanzienlijk meer. Ook is de schadelast voor verzekeraars bij de elektrische auto een stuk hoger.  Aan de andere kant heeft het rijden van een elektrische auto ook zo zijn voordelen. Zo betaal je tot 2025 voor de elektrische auto geen wegenbelasting. Ook opladen is en blijft goedkoper dan het tanken van benzine. Dat maakt dat de elektrische auto per saldo goedkoper is.

Vergelijk de verzekeringen hier op Waverzekering.nl

Wil je nou alles weten over de verzekering van de auto? Check dan de informatie die je leest hier op WAverzekering.nl. Je wordt her eveneens voorgesteld aan de beste verzekeraars die je hier meteen met elkaar kunt vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo