Tesla vaak alleen WA te verzekeren

Renault: de accu verzeker je apart
Renault: de accu verzeker je apart

Vraag. Is er verschil tussen het verzekeren van een ‘normale’ auto en het verzekeren van een elektrische auto? Of is dat precies hetzelfde? We geven je hier het antwoord.

EV’s zijn duurder in aanschaf

Om maar met de deur in huis te vallen; het verzekeren van een elektrische auto is doorgaans duurder dan het verzekeren van een reguliere auto. Hoewel de variabele kosten niet zo erg verschillen en de elektrische auto wat betreft de brandstof dus veel goedkoper is, is dat het niet voor de verzekering. De elektrische auto is duurder, hoeveel precies ligt aan de verzekeringmaatschappij. Dat je meer betaalt heeft te maken met het feit dat de elektrische auto’s duurder in aanschaf zijn. Ook heeft het te maken met de accu. Is er namelijk iets mis met de accu, dan wordt een reparatie meteen al erg duur.

Tesla en de beveiliging
Tesla en de beveiliging

Het verzekeren van een Tesla is al helemaal een apart verhaal. Dat heeft weer te maken met de beveiliging van de Tesla en de eisen die verzekeraars stellen aan de beveiliging. Omdat de Tesla een eigen en superieur beveiligingssysteem heeft, matcht dit niet met de eisen die verzekeraars aan de beveiliging stellen. Daarom is vaak alleen een WA-verzekering mogelijk. Nog iets; er zijn auto’s, de Renault is er een voorbeeld van, die een accu huren voor in de EV. In dat geval is de accu niet inbegrepen bij de verzekering, je moet als rijder van een elektrische Renault dan de accu nog apart verzekeren, iets dat overigens bij Renault zelf kan.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo