Verschillen tussen WA-autoverzekeringen zijn erg groot

veel verschillen tussen WA-autoverzekeringen
Veel verschillen tussen WA-autoverzekeringen

De verschillen tussen de WA-autoverzekeringen zijn behoorlijk groot, terwijl de voorwaarden amper van elkaar verschillen. Dat zegt de Consumentenbond, die de voorwaarden en de prijzen van autoverzekeringen in ons land met elkaar vergeleek.

SNS blijkt de goedkoopste
SNS blijkt de goedkoopste

SNS blijkt de laagste jaarpremie te hebben met 327 euro per jaar. Vereniging Eigen Huis en ZLM volgen op korte afstand. Duurste is de Kilometerverzekering (760 euro) op de voet gevolgd door Aegon. Gebleken is dat een duurdere dekking niet altijd beter is. De verschillen zijn groot. De Consumentenbond rekende voor dat een 40-jarige man die vijf schadevrije jaren heeft en zijn 6-jaar oude VW Polo verzekerd bij de ene verzekeraar 26 euro per maand en bij een andere liefst 54 euro kwijt is. En dat terwijl de dekking van de goedkopere verzekering ook nog eens beter in orde bleek.

Verschillen in acceptatiecriteria en premieopbouw

In beginsel dekken de verzekeringen allemaal hetzelfde; de schade die is aangericht bij anderen. De verschillen blijken te zitten in acceptatiecriteria (leeftijdsgrenzen) premieopbouw en het effect van schadeclaims (de zogenaamde bonus-malus regeling). Ook de opzegtermijn, eventueel aanvullende dekkingen en regelingen wat betreft een tweede auto binnen hetzelfde gezin kunnen verschil maken.

Voorwaarden van dertig verzekeringen

In totaal bekeek de Consumentenbond de voorwaarden van dertig verzekeringen. Gemiddeld rapportcijfer van de verzekeringen is een 7. Slechts drie van de dertig scoren lager. De beste rapportcijfers scoorden Hema en InShared (8,6). Deze vielen met name op door een ruim acceptatiebeleid en hebben voor een WA-dekking een uitgebreide hulpverlening, zowel in eigen land als in het buitenland. Ook kun je bij deze verzekeraars onder gunstige voorwaarden aanvullende dekkingen kiezen.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo