steunpakket voor klanten

Verzekeraars komen met steunpakket voor klanten

steunpakket voor klanten

Verzekeraars komen met een pakket maatregel om klanten die als direct gevolg van corona in de problemen zijn gekomen. Zo kunnen mensen die met succes het schuldsaneringstraject hebben doorlopen zich weer gewoon met een schone lei verzekeren. Ook het raamwerk voor ondernemers wordt tot 5 februari 201 verlengd.

Nu nog geen extra betalingsproblemen, toch steunpakket voor klanten

Op dit moment zijn er nog geen extra betalingsproblemen bij de verzekeraars, zo liet het Verbond van Verzekeraars weten. De verzekeraars houden er echter nadrukkelijk rekening mee dat die nog gaat komen. Vandaar het steunpakket aan klanten. Meer en meer mensen zullen de behoefte hebben aan ondersteuning zo verwachten de verzekeraars.

Eisen aan incassopartners

Opnieuw zullen de verzekeraars samen de focus leggen op vroegtijdige signalering. Dit voorkomt erger. In het steunpakket voor klanten hebben verzekeraars afspraken gemaakt over contracten en de informatievoorziening aan de klant. Ook zijn eisen bepaald waaraan incassopartners in de toekomst moeten voldoen. Daarnaast zijn standpunten opgetekend over de schuldhulpverlening.

Raamwerk voor ondernemers verlengd

Het raamwerk voor ondernemers is ondertussen verlengd tot 5 februari 2021. Dit raamwerk geeft verzekeraars en gevolmachtigden de mogelijkheid om een premieschuldpositie te voorkomen. Dit kan onder meer door de dekking van de WA verzekering te wijzigen, de premietermijnen te verkorten of iets aan de betalingstermijn te doen.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo