Schakel de allrisk verzekering niet altijd in

Schakel de allrisk verzekering niet altijd in. Dit kan je per saldo namelijk meer geld kosten dan wanneer je besluit om de schade die ontstaan is aan de auto uit eigen zak te betalen. Bij bepaalde schadegevallen is het veel slimmer om eerst zelf uit te zoeken of je beter zelf kunt betalen. Hier op waverzekering.nl lees je er alles over.

Schakel de allrisk verzekering niet altijd in; dit kan je behoorlijk wat geld kosten

Het is onderzocht dat een claim bij de verzekering je al snel meer geld kan kosten dan de hoogste van het schadebedrag. Is de schade relatief klein en het is ook nog eens jouw eigen schulde, dan kan het wel eens een duur grapje worden als jij jouw allrisk verzekering in gaat schakelen. Is er sprake van schade aan de eigen auto door jouw eigen schuld? Weet dan dat je bij de meeste verzekeraars zomaar vijf schadevrije jaren in moet leveren. Je valt dan dus nadrukkelijk terug op de bonus-malusladder. En die ladder bepaalt de korting die je krijgt op de polis. 

Auto die jonger is dan vijf jaar

Een claim van een relatief klein schadebedrag kan op die manier dus nadelige gevolgen hebben voor de premie die je voor de allrisk verzekering gaat betalen. Het is eveneens bekend dat wanneer de auto getroffen wordt door vandalisme en je claimt dit bij de allrisk verzekering, dit je schadevrije jaren gaat kosten.  Over de allrisk verzekering gesproken; het is verstandig een dergelijke verzekering af te sluiten als je een auto hebt die jonger is dan vijf jaar. Ook als je in het bezit bent van een echte oldtimer doe je er verstandig aan om altijd een allrisk verzekering af te sluiten. Je kunt dan overigens ook een speciale oldtimerverzekering afsluiten. 

5/5 - (8 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo