Regering gaat in gesprek over taxiverzekering

Regering gaat in gesprek over taxiverzekering
Regering gaat in gesprek over taxiverzekering

De regering gaat in gesprek over taxiverzekering en met leasebedrijven. Dit omdat duizenden zelfstandig ondernemers in de taxiwereld dreigen hun taxi te verliezen. Ze kunnen simpelweg hun vaste lasten niet meer ophoesten nu het inkomen tenminste gehalveerd is door Covid-19.

Regering gaat in gesprek over taxiverzekering, kleine zelfstandigen dreigen om te vallen

De Tweede Kamer nam een motie aan die ingediend was door DENK lid Selcuk Öztürk. Hij kaartte in de kamer een al langer lopend probleem aan. Taxichauffeurs hebben namelijk al enige tijd te maken met het fenomeen dat niemand ze nog wil verzekeren. Dit is vooral veroorzaakt door de sterke toename van schades die door de taxibranche in de breedste zin zijn gereden. Veel verzekeraars bieden geen taxiverzekering meer aan, de rest maakte de premie bijzonder duur. En nu de inkomsten vanwege Covid-19 voor het grootste deel weg is gevallen, driegen veel zelfstandig ondernemers ten onder te gaan.

Regering ziet ernst van de situatie in

De regering ziet de ernst van de situatie nu ook in en onderschreef de mening van Öztürk. Daarom zal de Nederlandse regering in gesprek gaan met de verzekeraars om tot een oplossing te komen en om afspraken te kunnen maken over eventueel uitstel van betaling voor de duizenden taxichauffeurs die met dit probleem te kampen hebben. Wanneer er gesprekken plaats zullen vinden is niet bekend. Gezien de ernst van de situatie zal dat waarschijnlijk op korte termijn zijn.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo