Ook de e-step moet WA verzekerd worden

WA verzekering verplicht voor e-step

Je ziet ze steeds meer, de elektrische steps die zich handig in het drukke verkeer bewegen. Hoewel nog slechts een aantal officieel de openbare weg op mag, is het goed te weten dat ook een elektrische step verplicht verzekerd moet worden. Dat is zelfs verstandig als de step geen kenteken heeft en nog niet de weg op mag. Conclusie; ook de e-step moet WA verzekerd worden.

Ook de e-step moet WA verzekerd worden

Het is logisch dat de e-step verzekerd moet worden, want dat is verplicht voor elk gemotoriseerd voertuig. Een WA verzekering is dus minimaal verplicht. Heb je een e-step die legaal de openbare weg op mag? Dan wordt het gezien als een bijzondere bromfiets en is een kenteken en een verzekering dus verplicht. Heb je een uitvoering zonder kenteken, dan kun je ‘m als een bromfiets zonder kenteken verzekeren. Dat doen mensen met een gehandicaptenvoertuig ook. Het feit dat je de step dan verzekerd hebt, wil nog niet zeggen dat je de weg op mag overigens.

Tussen de 45 en 115 euro

Een gemiddelde WA verzekering voor een elektrische step kost je tussen de 45 en 115 euro per jaar. Bij de hoogte van de premie speelt het aantal schadevrije jaren een rol, net als de plaats waar je woont. Hoe drukker die plaats is, hoe hoger de premie uitvalt. Ook speelt de leeftijd uiteraard een rol. Er zijn verschillende verzekeringen mogelijk en er zijn mogelijkheden om je e-step meteen ook te verzekeren tegen diefstal.

E-step heeft de toekomst

De e-step heeft nadrukkelijk de toekomst. Helemaal omdat in steeds meer steden de auto niet langer welkom is. De e-step is dan een perfect alternatief om in de drukke binnenstad te gebruiken. Voor en e-step echter de weg op mag moeten tal van instanties hun goedkeuring geven. Dat maakt dat er meer steps niet dan wel toegestaan zijn zich op de openbare weg te begeven.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo