Nederlanders weigeren verlaging autoverzekering

Je zou denken dat elke eurocent die mensen kunnen besparen meegenomen wordt. In de praktijk echter, blijkt dit niet het geval. Mooi voorbeeld is wel het nieuws dat Nederlanders weigeren verlaging autoverzekering. Verreweg het grootste deel van de verzekeringnemers weigert te besparen en deze mensen laten zo soms enkele honderden euro’s liggen.

Nederlanders weigeren verlaging autoverzekering en laten honderden euro’s liggen

Hoezo, Nederlanders weigeren verlaging autoverzekering? Simpel verhaal. Het is onderzocht dat vanaf de coronacrisis mensen veel minder kilometers in de auto afleggen. Dat heeft ook te maken met zoiets als thuiswerken. Op basis van een sterk afgenomen aantal kilometers dat op jaarbasis afgelegd wordt, kunnen mensen met een autoverzekering de premie omlaag brengen. Dit kan soms heel behoorlijk oplopen. Toch blijkt uit onderzoek dat ongeveer 97 procent van de mensen dit niet doet.

De meester mensen met een autoverzekering laten liever alles bij het oude

Liefst 97 procent van de mensen met een autoverzekering laat alles gewoon bij het oude en past het aantal kilometers dus niet aan. De heel kleine groep mensen die dat wel doet, betreft vooral jongeren tussen de 18 en 34 jaar, in het bezit van een baan. Door de kilometers niet aan te passen, laten mensen de kans om te besparen liggen. Dat doen ze, zo leert onderzoek, omdat ze tevreden zijn met de autoverzekering en de premie die ze nu betalen. Voorts is er nog steeds een groep mensen die denkt dat het overstappen naar een andere verzekeraar teveel voeten in aarde heeft. Voorts is er angst om verkeerde keuzes te maken.

Hoge premie voor beginnende chauffeurs terecht, premies voor senioren te hoog

Behalve het onderzoek naar de premie en de eventuele besparingen, kwamen er meer interessante zaken aan de orde. Uit onderzoek kwam naar voren bijvoorbeeld dat 57 procent van de mensen het terecht vindt dat de beginnende bestuurder meer premie betaalt vanwege het gebrek aan ervaring. Aan de andere kant vinden de ondervraagden de premies voor senioren juist weer aan de hoge kant.

5/5 - (5 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo