met WA verzekering heb je pech gehad

Met WA verzekering heb je gewoon pech gehad

met WA verzekering heb je pech gehad

Nederland was al in de war vanwege het coronavirus zelf. Die verwarring is verder toegenomen nu relschoppers zo’n beetje heel het land op de kop zetten vanwege de invoering van de avondklok. Behalve de winkels, liepen ook particulieren grote schade op. En in verschillende gevallen bleken die niet goed verzekerd tegen de schade die werd aangericht. Met WA verzekering heb je gewoon pech gehad, zo hoorden een aantal gedupeerden.

Met WA verzekering heb je gewoon pech gehad, verzekering biedt geen dekking

De opstal-, inventaris-, inboedel- en glasverzekering werden slechts een aantal keren vaker aangesproken als de afgelopen dagen. Zeker de geplunderde winkels liepen grote schades op maar zijn in de praktijk ook het best verzekerd. Bovendien zit daar geen persoonlijk verhaal bij vaak. Dat is anders voor de mensen die zagen hoe hun auto’s in rook opgingen. De rellende jeugd spaarde niets en niemand en stak tijdens hun zinloze kruistocht diverse auto’s in brand.

Verzekeraars kiezen voor ruimhartige benadering

Mensen met een WA verzekering hebben pech gehad. Hoe oneerlijk het ook allemaal is, de verzekering keert niets uit. Bij een allrisk verzekering wordt de schade wel vergoed, bij de meeste WA+ Beperkt Casco verzekeringen is dat ook het geval. Dat is een kwestie van even goed de polis doornemen. Bij de WA verzekering vis je dus naast het net. Hoewel de verzekeringen volgens het Verbond van Verzekeraars een ruimhartige benadering zullen kiezen, gaan verzekeraars de mensen met een WA verzekering en een afgebrande auto niet tegemoet komen. Kwestie van dikke pech.

Sparen is het devies

Wat de slachtoffers nog kunnen doen is proberen de schade te verhalen op de daders. Gemakkelijk zal dat niet worden. Vanwege het dragen van hoodies en mondkapjes zijn de gefilmde daders amper te herkennen. Sparen voor een nieuwe auto is dus het devies. Met dank aan zogenaamde vrijheidsstrijders.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo