past verzekering niet aan

Keyless Entry en de gevolgen voor de autoverzekering

keyless entry en de verzekering

Wie in 2021 gebruik maakt van keyless entry voor de auto, die kan te maken krijgen met aanvullende maatregelen die door de verzekeraars kan worden opgelegd. Dit nu blijkt dat auto’s die uitgerust zijn met dit systeem roofgoed zijn voor criminelen..

Koud kunstje

Voor dieven blijkt het ontvreemden van auto’s die je zonder sleutel kunt openen een koud kunstje. Dat doet het dievengilde door de reikwijdte van het signaal van de auto uit te breiden. Staat een auto bij jouw huis geparkeerd en heb je de sleutel in huis? Dieven zorgen middels een apparaatje dat de auto een signaal uit gaat zenden. Een ander apparaatje vergroot dat signaal en zo bereikt het ook de sleutel in huis. Deze manier van diefstal of inbraak wordt ook wel relay attack genoemd.

Extra apparaat in de auto

Verzekeraars kennen het fenomeen ondertussen ook en komen met aangepaste eisen voor de verzekering. Mensen die al een auto met keyless entry met een certificaat hebben, hoeven niets te doen. Voor die groep verandert niets. Voor auto’s met dit systeem die nog een verzekering moeten afsluiten, kan er wel wat gaan veranderen. Wat precies is afhankelijk van de verzekeraar. Er zal naar alle waarschijnlijkheid een extra apparaatje in de auto moeten komen. Dit apparaatje zorgt ervoor dat er na vijf minuten stil staan geen signaal meer door de auto wordt uitgezonden. Ook een wegfiltersysteem is een mogelijkheid.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo