Is je auto verzekerd als je het circuit op gaat?

Houd jij wel van een beetje snelheid? Dan rijd je waarschijnlijk graag op de Duitse Autobahn. Maar als je echt los wilt gaan, is het natuurlijk te gek om op een heus racecircuit het gas in te trappen met je auto. Ongevaarlijk is het echter niet. Hoe zit het eigenlijk met je autoverzekering als je met je personenauto een circuit op gaat? Op Race-express.nl wordt hier nader op ingegaan. Hier op WAverzekering.nl kun je alles lezen over de wa-verzekering en de auto verzekering. Je kunt hier de beste verzekeraars ook met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken. Doe er je voordeel mee. 

Alleen verzekerd op de normale openbare weg

Wanneer je een dekking kiest om de auto te verzekeren, heb je natuurlijk de optie om voor Allrisk te kiezen. Je krijgt dan ook schade vergoed als je zelf de veroorzaker bent, mits je het natuurlijk expres of door onverantwoord gedrag is veroorzaakt. Misschien denk je dat je dan ook verzekerd bent voor eventuele schade die je met je personenauto op een circuit oploopt, maar dat is helaas niet zo. Een gewone autoverzekering geldt alleen voor auto’s die op normale wegen rijden en heeft in de voorwaarden opgenomen dat spelelementen en racewedstrijden zijn uitgesloten van dekking. Hiermee ben je dus niet verzekerd op een circuit.

Verzekeraar volledig gericht op racen

Betekent dat dan dat dan maar niet met je auto een circuit op moet gaan? Op de momenten dat het toegestaan is om je met eigen personenauto te racen op een circuit, kun je echter een speciale trackday-verzekering afsluiten bij een verzekeraar die volledig gericht is op racen. Zo kun je voor die enkele keer dat je een circuit op gaat met je auto tóch verzekerd zijn zonder er het hele jaar door voor te moeten betalen. Zoals gezegd zijn er verzekeraars die zich volledig richten op het racen.

Premie kan aanzienlijk zijn

Je kunt daar natuurlijk ook daadwerkelijk een doorlopende raceverzekering en aansprakelijkheidsverzekering nemen als je echt regelmatig circuit op gaat om te racen. De premie kan echter aanzienlijk zijn, en de waarde van de auto die je voor het racen wilt verzekeren speelt daar ook een rol bij. Je bent goedkoper uit met 20 jaar oude Suzuki Alto dan met een twee jaar oude Mercedes, Als je het geld ervoor over hebt om mee te doen aan een track day, geef dan ook het geld uit aan een verzekering die eventuele schade dekt. Het is al naar als je track day eindigt in een crash, maar dat is nog eens honderd keer zo vervelend als je zelf voor de schade opdraait.

5/5 - (1 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo