geld besparen autoverzekering

Handige tips om geld te besparen op je autoverzekering

Autobezitters betalen er allemaal voor: een autoverzekering. Maar wist je dat er veel manieren zijn om slim geld te besparen op je autoverzekering? In deze blog delen wij 7 handige tips die je helpen bij het snijden in de kosten zonder in te leveren op de kwaliteit van je dekking. Aan het einde kom je erachter op welke manier je meerdere verzekeraars makkelijk en snel met elkaar kunt vergelijken. Betaal nooit meer te veel en geniet van je eigen auto.

1. Vergelijk en stap over: geld besparen op je autoverzekering begint hier

Eén van de meest voor de hand liggende, maar vaak over het hoofd geziene, manieren om geld te besparen is het regelmatig vergelijken van verzekeringsopties. Er zijn veel vergelijkingswebsites (zoals die van ons) beschikbaar. Dit soort websites bieden je binnen een paar minuten een overzicht van de beste deals. Zie je ergens anders een betere deal? Stap dan over en profiteer van die besparing!

2. Bundel verzekeringen: meer dan alleen geld besparen op je autoverzekering

Heb je meerdere verzekeringen, zoals een inboedel-, opstal- of reisverzekering? Overweeg dan om deze te bundelen bij één verzekeraar. Veel verzekeraars bieden bundelkortingen aan, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen op de jaarlijkse premie. Informeer hier wel eerst naar, voordat je alle verzekeringen bij dezelfde partij afsluit. Het zou zonde zijn als je er te laat achter komt dat je gekozen partij niet aan kortingen doet.

3. Kies voor een hoger eigen risico: durf jij het aan?

Door te kiezen voor een hoger eigen risico, gaat je maandelijkse premie omlaag. Dit kan op de lange termijn veel geld besparen op je autoverzekering. Maar let op: als je een schadeclaim indient, betaal je eerst dit hogere eigen risico. Weeg daarom goed af of deze optie bij je past. Anders kan deze mogelijkheid ervoor zorgen dat je uiteindelijk alsnog veel te hoog uitkomt qua kosten.

4. Pas op met onnodige dekking: minder is soms juist meer

Heb je een oudere auto? Dan is het wellicht niet nodig om een allrisk verzekering te hebben. Een WA-verzekering of WA+ kan dan al voldoende zijn. Door te kiezen voor een dekking die past bij je auto en   je persoonlijke situatie, kun je flink wat geld besparen op je autoverzekering. Wanneer je niet goed weet wat voor type verzekering bij je auto past, kun je dit bij de verzekeraars navragen. Online kun je vaak ook veel antwoorden op al je vragen terugvinden.

5. Veiligheid staat voorop: bespaar met preventiemaatregelen

Sommige verzekeraars bieden kortingen aan als je auto voorzien is van bepaalde veiligheids- en antidiefstalvoorzieningen, zoals een alarmsysteem of een track-and-trace systeem. Informeer bij je verzekeraar naar de mogelijkheden en investeer in de veiligheid van je auto. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je gemoedsrust! Je slaapt als een roosje als je weet dat je waardevolle auto goed beveiligd is.

6. Rij minder kilometers: geld besparen op je autoverzekering én beter voor het milieu

Veel verzekeraars baseren hun tarieven mede op het aantal kilometers dat je jaarlijks rijdt. Door minder te rijden, kan je premie omlaaggaan. Overweeg daarom om vaker de fiets te pakken, te carpoolen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Goed voor je gezondheid, het milieu én je portemonnee! Uiteraard koop jij je auto niet voor niets, maar een beetje afwisselen qua vervoersmiddel kan geen kwaad.

7. Profiteer van no-claimkorting: beloond worden voor goed gedrag

Heb je al jaren geen schade geclaimd? Dan bouw je no-claimkorting op, wat kan leiden tot een behoorlijke korting op je premie. Zorg ervoor dat je deze korting niet verliest door kleine schades zelf te betalen in plaats van te claimen. Zo blijf je geld besparen op je autoverzekering.

Geld besparen op je autoverzekering is makkelijker dan je denkt

Zoals je ziet, zijn er best wel wat manieren uit te proberen om te besparen op je autoverzekering. Van het overstappen naar een andere verzekeraar, tot het aanpassen van je dekking of het nemen van preventiemaatregelen. Er zijn altijd opties om je premie omlaag te krijgen. Neem de tijd om je huidige polis te herzien, maak gebruik van onze tips en zie hoeveel je kunt besparen. Blijf daarnaast op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door de blog op onze website te lezen!

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo