‘Goednieuwsverklaring’ moet verzekeraars overtuigen

'Goednieuwsverklaring' en de verzekering voor zonnepanelen
‘Goednieuwsverklaring’ en een verzekering voor zonnepanelen

Er is de afgelopen periode een hoop gedoe ontstaan rondom het verzekeren van zonnepanelen. De kwestie kwam aan het rollen toen de verantwoordelijk medewerker van het bekende ijsstadion Thialf in Heerenveen liet weten alle zonnepanelen uit te zetten. Dit vanwege het feit dat Thialf vanwege de aanwezigheid van de zonnepanelen op het dak uit de brandverzekering is gegooid. Een ‘goednieuwsverklaring’ moet verzekeraars overtuigen om ook zonnepanelen in het verzekeringspakket pop te nemen.

‘Goednieuwsverklaring’ moet verzekeraars overtuigen om zonnepanelen te omarmen

Minister Wiebes hoopt met een dergelijke verklaring verzekeraars te kunnen bewegen om in de toekomst zonnepanelen gemakkelijker te verzekeren. Want ondanks het feit dat dezelfde minister zegt dat verzekeren wel mogelijk is, is er geen wa verzekering of andere verzekeringsvorm die meteen bereid is zonnepanelen te verzekeren. Eerder al werd door betrokken partijen aangedrongen om te komen tot een normering wat betreft het het gebruik van isolatiematerialen en andere materialen die gebruikt worden bij de plaatsing van zonnepanelen.

Kans op brand met zonnepanelen is klein
Kans op brand met zonnepanelen is klein

Ondertussen is en blijft Wiebes verrast. ‘De kans op brand met zonnepanelen is klein’, zegt hij. Desondanks staan de verzekeraars niet in de rij om zonnepanelen te verzekeren. Daarom komt Wiebes nu met de ‘goednieuwsverklaring’. Hij hoopt dat op basis van positieve technische informatie over zonnepanelen die de risico’s op brand met zonnepanelen zo goed als uitsluiten de verzekeraars alsnog te overtuigen. Opdat zij in de toekomst gemakkelijker een zonnepanelen verzekering aan te bieden.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo