Gyrokopter vraagt om gecombineerde auto- en luchtvaartverzekering

Pal-V komt met de eerste vliegende auto
Pal-V komt met de eerste vliegende auto

Het Nederlandse Pal-V is heel ver met de ontwikkeling van een combinatie van een auto en een helikopter. Deze vliegende auto werd onlangs goedgekeurd door het RDW voor gebruik op de weg. Het prototype mag nog niet vliegen, daar is eerst toestemming voor nodig van de toezichthouder op de luchtvaart. Ondertussen is wel al een verzekering voor de revolutionaire vliegende auto gevonden. Duidelijk is dat de gyrokopter een gecombineerde auto- en luchtvaartverzekering.

Gecombineerde auto- en luchtvaartverzekering van Nuytten en Lloyd’s of London

Het voertuig lijkt op een helikopter maar heeft een rotor zonder motor. Bovendien is een startbaan noodzakelijk voor de gyrokopter om op te stijgen. Worden de rotorbladen ingeklapt, dan mag het op de openbare weg rijden. Als alles volgen plan verloopt, zullen volgend jaar de laatste testvluchten uitgevoerd worden. Pal-V hoopt dat dit in 2022 afgerond is en dat het in 2023 de eerste modellen kan leveren. Van de eerste serie vliegende auto’s zijn er al dertig verkocht. Ze kosten een half miljoen euro per stuk.

Verzekering luchtverkeer wordt internationaal geleverd

Bleef dus over de verzekering. Want alleen met een autoverzekering was je er niet. En gaat het om luchtverkeer, dan is dat een internationale aangelegenheid. Een autoverzekering daarentegen is een nationale aangelegenheid. Verzekeraar Nuytten heeft echter een oplossing gevonden en gaat samenwerken met Lloyd’s of London. Deze verzekeraar geldt als een grootmacht op het gebied van het verzekeren van met name ruimtevaart voertuigen. De Liberty van Pal-V zal een revolutie ontketenen en binnen de wereld van vervoer. Zoveel is ondertussen wel duidelijk.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo