eigen risico autoverzekering

Eigen risico autoverzekering veel minder vaak omhoog

eigen risico autoverzekering

Iedereen wil besparen op de autoverzekering, voor veel mensen toch elke maand een behoorlijke kostenpost. Gek genoeg maken weinig mensen gebruik van de mogelijkheid om het eigen risico te verhogen. Nog opmerkelijker is dat veel mensen dit bij de zorgverzekering juist wel doen.

Eigen risico verhogen kan ook bij de autoverzekering

Ook bij de autoverzekering kun je het eigen risico verhogen waardoor de prijs per maand naar beneden gaat. Vreemd genoeg gebeurt dit heel weinig terwijl mensen bij de zorgverzekering juist heel erg veel gebeurt. Door het eigen risico te verhogen kun je de maandlasten naar beneden brengen. In dat geval is het verstandig om de kleinere schades zelf te betalen. Op die manier gaat er geen no-claim verloren en kun je uiteindelijk meer besparen.

Dekking die recht doet aan de auto

Wil je dus besparen op de autoverzekering, dan kun je prima het eigen risico verhogen. Wat je zeer moet doen is elk jaar de verzekering vergelijken om te kijken of het bij een andere verzekeraar goedkoper kan. Doe je dat dan merk je dat er veel verschillen bestaan tussen de verschillende verzekeraars. Check ook of je een dekking hebt die recht doet aan de auto. Vaak nemen mensen een bepaalde verzekering voor een auto om die vervolgens jarenlang zo te houden. Dan kan het gebeuren dat een al oudere auto nog allrisk verzekerd is. Dat is zonde en ook zo kun je besparen door bijvoorbeeld een WA of een WA Beperkt Casco te kiezen.

5/5 - (16 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo