In Den Haag betaal je het meest voor de autoverzekering

Den Haag duurste stad

Als je wilt bezuinigen op de autoverzekering, dan kun je beter niet in Den Haag gaan wonen. Den Haag is namelijk voor het tweede jaar op rij de duurste stad om een autoverzekering af te sluiten. Amsterdam bekleedt de weinig eervolle tweede plaats, Utrecht neemt de derde plaats in. Aan de andere kant is Groningen de goedkoopste stad om de auto te verzekeren.

In Den Haag betaal je het meest voor de autoverzekering; Groningen het goedkoopst

In Den Haag betaal je het meest voor de autoverzekering dus. In vergelijking net Groningen betaal je in Den Haag op jaarbasis 119,56 euro meer. Vreemd genoeg is het aantal motorvoertuigdiefstallen en inbraken in Den Haag opnieuw gestegen in 2020. De landelijke tendens laat juist een daling van deze aantallen zien. Sterker nog, de laatste vijf jaar is het aantal diefstallen in ons land met 35 procent gedaald.

Den Haag voor het tweede jaar op rij de duurste stad

Dat Nederland opnieuw veiliger geworden is, zie je bijvoorbeeld terug in Maastricht. Daar daalde het aantal diefstallen met liefst 33 procent. Daardoor staat Maastricht niet langer in de kopgroep van de meest onveilige steden voor auto’s en kan daar de verzekeringspremie dus ook omlaag. Den Haag is de uitzondering op de regel, en dat dus nu al voor het tweede jaar op rij.

Groningen wordt steeds veiliger

De hoogte van de premie in een stad hangt in sterke mate af van de voertuigcriminaliteit. Omdat deze vorm van criminaliteit in Den Haag blijft groeien, is het de duurste stad om de auto te verzekeren. Opvallend: ook het aantal ongelukken in Den Haag is aan de hoge kant. Dan naar Groningen, dat voor het tweede jaar op rij de goedkoopste stad blijkt om de auto te verzekeren. Groningen wordt steeds veiliger. Het aantal diefstallen nam in 2020 met liefst 67 procent af.

Wil je weten wat de voor jou beste autoverzekering is? Vergelijk de verschillende verzekeraars dan hier op deze website. Zo krijg je vanzelf de voor jou beste verzekering in beeld.

5/5 - (23 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo