Steeds meer automobilisten zijn bereid rijgedrag te laten checken

rijgedrag monitoren in ruil voor krting
monitoren rijgedrag in ruil voor premiekorting

Steeds meer automobilisten zijn bereid rijgedrag te laten checken. Dat blijkt uit onderzoek van Price Wise. Liefst 67 procent van de ondervraagden liet weten best een app in de auto te willen die het rijgedrag registreert, in ruil voor een korting op de autoverzekering. Uiteraard moet dan wel sprake zijn van goed rijgedrag, wil je voor korting op de premie in aanmerking komen. De app, zo laat Price Wise weten, zorgt bovendien voor veel minder schades.

Automobilisten zijn bereid rijgedrag te laten testen in ruil voor premiekorting

Dus is de conclusie gerechtvaardigd dat premies gekoppeld aan rijgedrag zorgen voor minder schades. Veilig rijden wordt zo beloond. Gek genoeg maken maar weinig verzekeraars gebruik van deze optie. Bij de introductie enkele jaren geleden dacht iedereen dat het een vlucht zou nemen, niets is echter minder waar.

‘Pay how you drive’

De app in de auto monitort de rijstijl op het gebied van snelheid, bochten, remmen, optrekken en ook het gebruik van de telefoon in de auto. Scoor je goed, dan krijg je een fikse korting op je premie. Dit wordt ook wel ‘pay how you drive’ genoemd. De ANWB biedt met ‘Veilig Rijden’ wel een dergelijke verzekering. En de vraag groeit. Ten opzichte van een jaar eerder maken nu al 46 procent meer mensen gebruik van deze verzekering. Van de mensen die ‘Veilig Rijden’ kozen, krijgt liefst 90 procent daadwerkelijk een korting op de premie. En die korting kan oplopen tot wel 30 procent.

Bewuster rijden met de app in de auto

Mensen gaan bewuster rijden als ze een app in de auto hebben. Dat blijkt ook wel uit het aantal schadegevallen, dat op deze manier afneemt. Het onderzoek van Price Wise maakt dus duidelijk dat mensen tegenwoordig best bereid zijn hun privacy op te geven in ruil voor korting op de verzekeringspremie. Hoogste tijd dus dat meer verzekeraars dit aan gaan bieden. Want als de consument iets te kiezen heeft, wordt het financieel nog aantrekkelijker.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo