autobezitters beter af et WA verzekering

Autobezitters over verzekerd, WA verzekering past beter

autobezitters beter af et WA verzekering
autobezitters beter af met WA verzekering

Hoewel Nederlanders in de laatste maanden van het jaar massaal hun verzekeringen vergelijken, zijn er wat betreft de auto’s nog erg veel auto’s die te duur verzekerd zijn. Kennelijk maakt het een grote groep mensen niet veel uit dat ze nu veel te veel betalen. Er zijn situaties bekend dat er op jaarbasis meer geld aan premies betaald wordt dan dat de auto eigenlijk nog waard is. Dus is de conclusie gerechtvaardigd dat autobezitters vaker een beroep moeten doen op de WA verzekering.

Minimaal een WA verzekering voor de auto

Het is bekend dat je in Nederland verplicht bent minimaal WA verzekerd te zijn met de auto. Uit onderzoek is gebleken dat een grote groep mensen kiest voor de meest uitgebreide verzekering, de allrisk verzekering. Deze verzekering is alleen zinvol als je een auto hebt die jonger is dan vijf jaar of een nieuwaarde heeft die boven de 50.000 euro ligt. Uit onderzoek onder mensen die de auto allrisk hebben verzekerd blijkt dat 59,3 procent inderdaad een auto in het bezit heeft die jonger is dan de genoemde vijf jaar,. Dat betekent dus dat ruim 40 procent de auto over verzekerd is.

Volop winst te halen door van soort verzekering te switchen

Deze groep kan de auto, ouder dus dan vijf jaar, prima WA of WA beperkt casco verzekeren. Het scheelt ze in elk geval heel behoorlijk in de maandelijkse kosten. Daar is voor een grote groep autobezitters dus volop winst te halen. Het fenomeen over verzekeren is wel een bekend gegeven overigens. Er zijn mensen die een auto kopen als ie jonger is dan vijf jaar en vervolgens jarenlang niet naar de verzekering omkijken. Is de auto vervolgens tien jaar of ouder dan blijkt de vierwieler nog steeds allrisk verzekerd. En dan is een WA verzekering meer dan genoeg,

Premie meer waard dan waarde van de auto

In de schrijnende gevallen bleek de jaarlijkse betaalde premie meer waard dan de auto nog waard was. De hoogte van de premie wordt overigens bepaald door het type auto dat je rijdt, je woonplaats, de leeftijd en ook je woonplaats. Woon je in de drukke stad dan is de kans nou eenmaal groter dan wanneer je op het platteland woont. Daarom ligt de premie in de stad dus hoger.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo