ACM geeft groen licht voor de directe verzekering

Groen licht voor directe verzekering
Groen licht voor directe verzekering

Het ACM geeft groen licht voor de directe verzekering. De Autoriteit Consument en Markt verwacht dat de directe verzekering in de tweede helft van 2021 in werking kan gaan. De ACM gaat vervolgens na een half jaar evalueren. In tegenstelling tot bij een WA verzekering kan iemand met schade met de directe verzekering zaken doen met de eigen verzekeraar.

ACM geeft groen licht voor de directe verzekering om schadeafhandeling gemakkelijker te maken

Doel van de directe verzekering voor de auto is om mensen met schade aan hun voertuig sneller en gemakkelijker te kunnen helpen. Nu is het met een WA verzekering vaak zo dat je de schade die iemand anders aan jouw auto heeft gemaakt bij de verzekeraar van de veroorzaker moet verhalen. En dat is nogal eens een moeizaam traject. In de nieuwe situatie kunnen die mensen echter ook gewoon een beroep doen op hun eigen verzekeraar. Zo opent de directe verzekering nieuwe wegen om de schade aan je auto vergoed te krijgen.

Invoering ergens in de tweede helft van 2021

Mensen me schade wordt op die manier de ergernis rondom het verhalen van de schade bespaard. Overigens houdt de consument de vrijheid om de schade rechtstreeks te verhalen bij de verzekeraar van de partij die de schade veroorzaakte. Het Verbond van Verzekeraars is blij met de goedkeuring van het ACM. Zij weten dat mensen het liefst door de eigen verzekeraar geholpen worden. Dat directe en vertrouwde contact betekent bovendien vaak dat schades sneller afgehandeld worden. ‘Juist het sneller van dienst kunnen zijn is straks een voordeel van de directe verzekering. Nu duurt het vaak te lang allemaal’, zo liet een woordvoerder van het ACM aan. Overigens moet de ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars nog goedkeuring geven aan het plan. Ook het Verbond van Verzekeraars denkt dat ergens in de tweede helft van 2021 sprake moet kunnen zijn van deze nieuwe verzekeringsvorm.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo