Aantal autodiefstallen is weer gestegen

Het aantal autodiefstallen is weer gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de LIV. In de periode van 1 januari tot 18 mei 2022 zijn precies 2254 auto’s gestolen. Een jaar eerder waren dit er in dezelfde periode precies 1915 . De meest gestolen auto in de afgelopen zes maanden was de Toyota RAV4. Deze auto nam de koppositie over van de VW Golf die nu de derde plaats van meest gestolen auto’s heeft overgenomen.

Aantal autodiefstallen is weer gestegen, Toyota RAV4 meest geliefd bij dievengilde

Het feit dat er weer meer auto’s zijn gestolen, heeft volgens kenners onder meer te maken met de coronacrisis. In deze periode zaten namelijk veel mensen thuis en er was in die periode veel meer toezicht op de auto. Verder wordt de stijging van het aantal diefstallen ook voor een deel toegeschreven aan de keyless entry, een systeem dat toch gemakkelijk te hacken is door dieven zo is gebleken.

De top 10 van meest verkochte auto’s

Kijken we naar de top 10 van de meest verkochte auto’s, dan neemt de Toyota RAV4 dus de koppositie in. De Volkswagen Polo staat op de tweede plaats, de Volkswagen Golf bekleedt de derde plaats. Verder zien we de Toyota Auris, de Mazda CX-5, de Fiat 500, de Nissan Qasqai, de Toyota C-HR, de Peugeot 3008 en de Renault Clio terug in de top tien van meest gestolen auto’s.,

Alleen verzekerd bij een Allrisk of een Beperkt Casco verzekering

Het is dus zeer verstandig om je auto goed te verzekeren. Heb e echter een WA verzekering afgesloten, dan ben je niet verzekerd tegen diefstal. Dit is wel het geval als jij jouw auto Allrisk of Beperkt Casco verzekerd hebt. Hier op Waverzekering.nl kun je alles lezen over de autoverzekering. Bovendien worden de beste verzekeraars aan jou voorgesteld. Je kunt de verzekeringen hoer met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze te maken.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo