goedkopere WA verzekering

Wanneer je auto deze leeftijd aantikt, kun je een goedkopere WA verzekering afsluiten!

Als je op zoek bent naar manieren om op je vaste lasten te besparen, dan is dit dé blog voor jou! Zodra je auto een bepaalde leeftijd bereikt, kan er namelijk een wereld opengaan van mogelijkheden voor een goedkopere WA verzekering. Verrijk je kennis en ontdek hoe jij kunt profiteren van de wijsheid die je auto met de jaren heeft vergaard. Het zou zonde zijn als je al die tijd te veel geld blijft betalen, terwijl je auto prima de weg op kan met een verzekering waar je minder premie voor betaald.

De impact van de autoleeftijd op je WA verzekering

Je hebt vast weleens gehoord dat de leeftijd van je auto een grote rol speelt bij het bepalen van de verzekeringspremie. Maar waarom is dat zo? Het heeft allemaal te maken met de risico-inschatting en de waarde van je auto. Over het algemeen kan gesteld worden: hoe ouder de auto, hoe lager de dagwaarde. En met een lagere dagwaarde, wordt het risico voor de verzekeraar kleiner, wat kan resulteren in een goedkopere WA verzekering.

Het magische cijfer: 8 jaar

In de wereld van de autoverzekeringen, is er een algemene vuistregel die zegt dat wanneer je auto de respectabele leeftijd van 8 jaar bereikt, je wellicht zou kunnen overstappen naar een goedkopere WA verzekering. Hoewel dit geen vaststaande regel is en afhangt van verschillende factoren, zoals het merk en model van je auto, wordt deze leeftijd toch vaak als richtlijn gebruikt. Het is in ieder geval zonde om een auto van 8 jaar en ouder AllRisk verzekerd te houden. Eigenlijk is AllRisk alleen interessant voor nieuwe auto’s. Wanneer je auto tussen de 6 en 8 jaar oud is, zou je voor WA beperkt casco(WA+) kunnen kiezen.

Is je auto al ouder dan 10 jaar, dan heb je zelfs al genoeg aan de minimale WA verzekering die je in Nederland verplicht bent om af te sluiten.

Waarom na 8 jaar een goedkopere WA verzekering?

Na 8 jaar beginnen auto’s vaak meer tekenen van slijtage te vertonen, waardoor de waarde daalt. Bovendien wordt er verondersteld dat oudere auto’s minder worden gebruikt, waardoor het risico op schade kleiner wordt. Hierdoor kan het financieel aantrekkelijker worden om over te stappen op een goedkopere WA verzekering. Hoe fijn is het om maandelijks meer geld over te houden, wat je weer in andere zaken kunt steken. Het geld dat je bespaart kan jaarlijks tot wel tientallen of honderden euro’s oplopen.

Heeft een goedkopere WA verzekering wel voldoende dekking?

Het is belangrijk om te benadrukken dat een goedkopere WA verzekering niet betekent dat je onvoldoende dekking hebt. De Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering is in Nederland verplicht en dekt de schade die jij met je auto aan anderen veroorzaakt. Het is de minimale dekking, maar het is ruim voldoende als je auto niet meer zoveel waard is.

De kracht van vergelijken via WAverzekering.nl

Nu je weet dat de leeftijd van je auto een rol kan spelen bij het bepalen van je verzekeringspremie, is het belangrijk om te gaan vergelijken. Niet alle verzekeraars hanteren dezelfde criteria en premies kunnen sterk variëren. Op WAverzekering.nl kun je verschillende WA verzekeringen vergelijken. Door je gegevens en die van je auto in te voeren, krijg je een overzicht van verschillende verzekeringsopties. Dit maakt het makkelijk om de beste en goedkoopste WA verzekering te vinden die past bij je auto en rijgedrag. Wij hopen dat je nu meer inzicht hebt in hoe de leeftijd van je auto kan bijdragen aan een goedkopere WA verzekering. Vergeet niet, elke auto is uniek en verdient een verzekering die past bij zijn waarde en hoe je hem gebruikt.

Wanneer je trouwe vierwieler de leeftijd van 8 jaar bereikt, neem dan even de tijd om de verzekeringsmogelijkheden opnieuw te bekijken. En wie weet, misschien kan je een leuk bedrag besparen dat je weer kunt investeren in je volgende roadtrip! Ons team wenst je veilige en voordelige kilometers op de weg toe.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo