kritiek op nieuwe WA-regeling

Nieuwe WA-direct polis is nog vol met vraagtekens

kritiek op nieuwe WA-regeling
kritiek op nieuwe WA-verzekering

Er is gedoe rondom de WA-verzekering voor auto’s. Nadat eerst al flinke kritiek ontstond op de nieuwe manier van verzekeren die het Verbond van Verzekeraars heeft voorgesteld, zijn nu ook Kamervragen gesteld over dit onderwerp. De nieuwe WA-direct polis is nog vol met vraagtekens. Zoveel is zeker.

Nieuwe WA-direct polis is nog vol met vraagtekens, ook wat betreft de voor- en nadelen

De Kamervragen vanuit de SP betroffen vooral een verduidelijking van de voor-en nadelen van het invoeren van de nieuwe WA-direct polis. Ook werd gevraagd op welke termijn de verzekering ingevoerd kan worden. Grote voordeel van de nieuwe regeling is volgens het Verbond van Verzekeraars is dat je bij schade altijd bij je eigen verzekeraar aan kunt kloppen en dat die het verder voor je regelt. De klant kent zijn verzekeraar en die verzekeraar is door de klant gemakkelijker en sneller bereikbaar. Nu al overigens, handelt de eigen verzekering vaak WA-gevallen af. Nadat eerst de schade is vastgesteld en uitgekeerd, vindt vervolgens pas de verhaling plaats bij de aansprakelijke verzekeraar. De nieuwe WA-direct polis is nog vol met vraagtekens, zo wordt door de Kamervragen duidelijk. Voorts blijkt dit uit de forse kritiek die er is losgekomen.

Forse kritiek van experts en advocaten

Niet iedereen is echter overtuigd van de voordelen . De expertisebranche en ook de advocatuur plaatst vraagtekens en denkt dat het nadelig voor de slachtoffers van een ongeval zal zijn. Daar denkt het Verbond van Verzekeraars dus anders over. Zij zien de polis als een nieuwe stap in de richting van een uitgebreider systeem van direct verzekeren.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo