Verzekering voor rijdende ouderen steeds hoger

Steeds meer ouderen hebben een auto.  Sterker nog, een kwart van alle auto’s is eigendom van iemand van 65-plussers. Maar auto rijden kost ook geld. Als je kijkt naar de autoverzekering, valt op dat de premie vanaf je 65e steeds hoger wordt. Hoe komt dat? En wat kun je doen om je autoverzekering als oudere toch zo voordelig mogelijk te houden?

Verzekering voor rijdende ouderen steeds hoger, dit kun je doen!

Autoverzekeraars zien oudere automobilisten als een risicogroep, omdat zij vaker betrokken zijn bij autoschades. Daarom rekenen veel autoverzekeraars voor bestuurders vanaf 65 jaar een risico-opslag op de premie. Deze opslag wordt steeds hoger naarmate je ouder wordt. Zo betaal je voor een autoverzekering als 70 plusser meer dan iemand van 65 jaar en tegen de tijd dat je 85 bent, betaal je nog veel meer. De situatie is natuurlijk voor iedereen anders, maar de kans is groot dat je minder kilometers maakt met de auto als je met pensioen gaat en je dus niet meer elk dag naar je werk hoeft. Het loont dan om je autoverzekering aan te passen. Autoverzekeraars bepalen de premie namelijk ook op basis van hoeveel kilometers je per jaar rijdt. Dus hoe minder je rijdt, hoe lager je premie kan worden. Maar de autoverzekeraar past het aantal kilometers dat je rijdt niet vanzelf aan, je moet dit wel even doorgeven.

Maak gewoon geen schade!

Je houdt de premie van je autoverzekering voor senioren ook laag door geen schade te rijden. Zo behoud je je schadevrije jaren en no-claimkorting of stijgt deze misschien zelfs. Als je rustig en zelfverzekerd in de auto zit, is de kans dat je een schade maakt kleiner. Er zijn tegenwoordig steeds meer handigheidjes in auto’s die je hierbij helpen. Zo is een automaat misschien fijner voor je dan een auto waar je zelf moet schakelen. En geven parkeersensoren en/of een achteruitrijcamera je wellicht wat meer rust bij het inparkeren. Overweeg deze opties en extra’s dus, zeker als je een nieuwe auto gaat kopen.

Op Waverzekeirng.nl kun je kennismaken met verzekeraars die een autoverzekering aanbieden. Je kunt ze vervolgens met elkaar vergelijken om zo de voor jou beste keuze maakt. Ook als je dus al wat op leeftijd bent.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo